Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA GRMOJA

'Kako je uopće došlo do toga da je Agrokor narastao takvom brzinom?'

Nikola Grmoja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
26.09.2017.
u 16:51

'Bilo bi dobro da se istraži i koliko je poreznog duga oprošteno Agrokoru'

Politički tajnik Mosta i saborski zastupnik Nikola Grmoja ponovio je danas kako je nužno osnivanje istražnog povjerenstva oko Agrokora kako bi se utvrdila politička odgovornost za tu, kako je on naziva, najveću aferu u povijesti države.

 - Ivicu Todorića iz osobnih razloga zanima vrijeme nakon ulaska izvanredne uprave i povjerenika u toranj. I to treba nesumnjivo ispitati jer i tu ima spornih momenata. Međutim, nas u Mostu više zanima kako je uopće došlo do toga da je Agrokor narastao takvom brzinom do te mjere da je praktički postao kompanija koja posjeduje državu, kako je uprava na čelu s obitelji Todorić uspjela stvoriti dug veći od 40 milijardi kuna te koji su to političari omogućili da se sakrije kriminal u Agrokoru? Dok pravosuđe radi svoj posao, javnost mora saznati političku pozadinu slučaja u kojem su sudjelovali ministri, političari, ali i institucije.. - kaže Grmoja te dodaje kako upravo zato podržava i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva "koje bi pomoglo u rasvjetljavanju najveće afere u povijesti države".

- Bilo bi dobro da se istraži i koliko je poreznog duga oprošteno Agrokoru dok je Martina Dalić bila ministrica financija te kakvu ulogu u svemu ima Borislav Škegro za čijeg je mandata u Vladi i krenula ekspanzija Agrokora? Podsjetio bih kako je upravo Ante Ramljak na mjesto vladinog upravitelja Agrokorom došao iz Questus fonda na čijem je  čelu Borislav Škegro.  Nekim čudom uvijek se sve vrti oko par imena. Bitno je naglasiti da Most nema repova iz prošlosti, prvi je otvorio temu Agrokora, podnio kaznenu prijavu protiv Todorića, borio se za reviziju poslovanja HNB-a, propitkivao djelovanje HANFA-e. Podigli smo kaznene prijave protiv HNB-a i HANFA-e, ali i donijeli zakon o arhivima gdje se nalaze imena nekih od onih koji su igrali važnu ulogu u nastanku Agrokora - zaključuje Grmoja.

Komentara 29

Avatar x-y
x-y
17:47 26.09.2017.

jedina istinska, prava i postena politicka opcija je MOST.. Sve drugo je rezultat 25 godisnjeg pranja mozgova... ..

Avatar majmunranko
majmunranko
17:01 26.09.2017.

Može vas u Mostu zanimati što god vi hoćete, ali nas također zanima i koja je točno uloga Mosta i Bože Petrova u preuzimanju i eliminaciji Agrokora kao cjelovitog koncerna i rasprodaja istog za male pare Austrijancima i Nijemcima, političkim pokroviteljima Mosta. Od svih imena, najveće političko ime koje se spominje u cijeloj priči je upravo Božo Petrov, koji je očito bio ključna figura u preuzimanju i rasprodaji Agrokora za male pare sumnjivim fondovima.

DI
Diesel
18:23 26.09.2017.

Zasto si iznenadjen, pa ovdje je okupacija vec cetvrt stoljeca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije