Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.12.2014. u 14:00

Navijač, sociolog, buntovnik – je li to dobitna kombinacija za razmontiravanje ovog HNS-a, što u suštini žele i Zg i St?

Branko Nađvinski svojedobno nije previše "živio" u središnjem Dnevniku HTV-a. Njegova generacija "likvidirana" je nakon samo nekoliko mjeseci, a poslije nje došla je druga, vjerojatno lošija. Sjećam se tih Brankovih Dnevnika. Ponekad bi složio čudan poredak priča, kao da je izvlačio iz lota kojim će redoslijedom ići prilozi. No kad bi se vikendom dohvatio Dnevnika, znao ga je učiniti mozaičnim i zanimljivim.

Možda je baš zato dobro da su ga preselili u Hrvatsku uživo gdje mu je prirodno stanište. Iskreno, nikada se neću naviknuti na taj njegov neobičan pogled i čudan način komunikacije s gostima. Ali izboru njegovih tema nema se što zamjeriti. Jučer je tako iskoristio bogat vikend, a središnja mu je priča bila – bunt Torcide. Prije nego što će predstaviti gosta, pustio je izjavu šefa oporbe Karamarka koji je posljednje događaje komentirao tipičnom svehrvatsko-političkom rečenicom: "Netko je pokušao zavaditi sjever i jug, ali mu to nije uspjelo!"

U studiju nakon toga gledamo doktora sociologije Benjamina Perasovića, jednoga od govornika sa splitske Rive, koji je s lakoćom razmontirao politiziranje ovog bunta. Prvo, dr. Perasović podsjeća da su prvu podršku dobili od inicijative Zajedno za Dinamo. Drugo, da su na Rivi odmah uklonili jedini transparent koji je asocirao na sukob sjevera i juga (Zg=Bg). I treće – konstatacijom da je ovo heterogeni društveni pokret uputio je poziv svima, pa i oporbenim političarima, da mu se pridruže. Navijač, sociolog, buntovnik – je li to dobitna kombinacija za razmontiravanje ovog HNS-a, što u suštini žele i Zg i St?

MINUS

HTV 1: Dok primitivnu seriju "Glas naroda" pušta u prime timeu, vrlo solidnu "Ljudi iz sjene" HTV je smjestio iza 23 sata. Ovdje ne bi trebalo važiti pravilo – domaće je najbolje. Jer nije.

PLUS

Nova TV: Kamere su jučer zabilježile srdačnost dvojice premijera  u BiH – Bevande iz HDZ-a BiH i SDP-ova Milanovića. Pozitivan primjer, iako se pitam tko je s kim sestrinska stranka?

>>Izjednačivši Šešelja i tzv. hrvatske ekstremiste, V. Pusić, relativizirala njegovu krivnju

>>Putin u intervjuu demonstrirao zašto ga Times smatra najmoćnijim na svijetu

Komentara 61

DU
Deleted user
15:10 02.12.2014.

Zali Boze doktorata i u lalicevom i u perasicevom slucaju. Uzalud potrosen drzavni novac.

TT
tik tak
15:14 02.12.2014.

Ma da tko kaže da i Zagreb to želi eto ja sam Zagrepcan ali to ne želim a još manje želim da mi nekakve zakljucke namece tip kojem zaviriš u facu i odmah vidiš samo poštenje kao da je ovog casa izašao iz Lepoglave!!!

SP
Selektivna_pravda
15:27 02.12.2014.

Većina društvenjaka i sociologa su ljevičari jugosloveni počevši o Blagonića do ovih tu koje sada spominju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije