Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kako je Austrija očitala bukvicu Hrvatskoj zbog ustaškog derneka

Austrija je očitala lekciju Hrvatskoj i njenoj međunarodnoj reputaciji o tome što znači obračun s ekstremističkim i zločinačkim ideologijama, što znači funkcionalno pravosuđe i, uopće, pravna država

Komentari 54

DU
Deleted user
18:54 11.05.2022.

Ovakvi petokolonaši poput rašićka, nemaju ni malo srama, a kamoli pijeteta prema nevinim hrvatskim žrtvama koje su bez suđenja pobili partizanski banditi. Sramota.

VL
LE
LenardHr
18:51 11.05.2022.

Draga gospodjo nama Hrvatima je na srcu Bleiburg i poratne (najcesce nevine) zrtve zlocinackog rezima onoga kojeg mnnogi jos stuju. Pricate o politickoj higijeni a ne spominjete nista manje zlocinacki komunisticki rezim kojeg je osudilo Vijjece Europe, a kod nas se jis bastini.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:47 11.05.2022.

Trebamo jednom zauvjek shvatiti da pripisivanje nacizma djelovima ili cijelim narodima sluzi samo za dehumanizaciju odnosno za slabljenje nekoga kontrahenta. To vidimo i sada od strane Rusa u Ukraini. Oni nacizam pripisuju Ukraincima da bi ih dehumanizirali i mogli ondada sa njima ciniti sto zele, najgore zlocine. I na kraju nastupati bas nacisticki dok se to pripisuje zrtvi. Drugi slucaj je da se na zapadu slicno izjasnjavaju za svakoga tko naprimjer u BiH ne pristaje na nj8hovo rjesenje dominacije jednog naroda nad drugima. Ako se Hrvati ne zele pokoriti i staviti glavu pod nogu vjecnih samodeklariranih zrtava onda su Hrvati ekstremni desnicari. A ekstremno desnicarstvo je po definiciji bas ono sto vecinski narod u federaciji sa Hrvatima radi. To vazi i u ovome slucaju u Austriji. Oni vjezbaju strogocu i lovce na ustase dok su daleko desnicarskiji od Hrvata. Ali uvjek se zaradjuju poeni kada se u javnosti glumi antifasistu i drugima pripisuje onu bas najgoru vrstu fasizma koja je eto za Austrijance nepoznata. Razlika je u stvari da oni to rade sofisticirano a mi naivno i seljacki bez osjecaja za takt i bez mudrosti. Sto je u mnogim slucajevima kod nas to obicaj. Mi bi glavom kroz zid za nasu neku pravdu makar nam izginulo pola naroda dok drugi to rade daleko inteligentnije kao Austrijanci u ovome slucaju.

VL
TA
Tajg
18:58 11.05.2022.

Reci nešto protiv Engleza, koji su stoljećima ubijali i robili. Španjolcima, Nizozemcima, kao i sada USA i Rusija a mani se svojih koji su prema tebi navodno bili na pogrešnoj strani, bez ikakvih dokaza. Mnogi bez procesa pobijani, a ne pali kako piše na spomen obiilježju u Bleiburgu.

VL
Avatar Slavonija87
Slavonija87
22:00 11.05.2022.

Zbog ovakvih sam prestao kupovati vaše novine. Da netko tko na Bleiburškoj komemoraciji nije nikad bio pametuje ovakvim praznim parolama. To stradavanje je mjesto memorije koje nikakve odluke "uredjenih" drzava nece izbrisati, a pogotovo ne ovakve fraze bez pameti.

VL
KR
Kreso1969
00:06 12.05.2022.

Republika Austrija je ruski vazal, srbijanski saveznik i hrvatski ne prijatelj.

VL
VI
@viktor2212emil@
06:53 12.05.2022.

Renata Rašović, to što ste mi obrisali komentar samo potvrđuje da je sve istina u mome komentaru. Istina se ne da i neće sakriti, bez obzira koliko se vi trudili da to učinite.

VL
JP
josip.pivar11
07:40 12.05.2022.

Teta Rašić: Nešto si gadno pobrkala.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:27 11.05.2022.

Zanimljivo je a ne primjetiti kako oni tamo druge nacionalnosti i vjeroispovijedi polude kad krene turistička sezona i berba jeurića, vrište do neba a pomoći nema, Hrvati broje pare a oni gledaju, muka samo takva.

VL
AF
afer
18:55 11.05.2022.

Da su trčali štafetu ne bi ih zabranili.

VL
Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
10:11 12.05.2022.

gledajmo na sve to s pozitivne strane. orjunasi, petokolonasi, jugonostalgicari, udb-asi, marksisti, lenjinisti i boljsevici su napokon prisiljeni javno priznati kako se (izmedju ostalog) radi(lo) o ratnom zlocinu i kako su (i) hrabri titovi antifasisti ubijali civile. prije 20 godina to je bilo nezamislivo. iako su danas to primorqni javno priznati, tesko im to pada i to rade nevoljko, no to je posljedica nesprovedbe lustracije (za koju jos uvijek nije kasno, btw). haha.

VL
Avatar Cantor
Cantor
09:28 12.05.2022.

Doći će vrijeme kada ćemo mi očitavati bukvicu svima koji zastupaju antihrvatske zločinačke ideologije. Zaboravili ste kako to izgleda i razbahatili ste se previše pa je vrijeme da vas se malo podsjeti...

VL
GO
Goldstadt
09:51 12.05.2022.

evo meni jopet 2 godine suspenzije !! moguće samo u HR na ne HR portalima i tiskovinama !!

VL
ZV
Zvonko
11:50 12.05.2022.

U ovoj našoj državi koju su stvorili dragovoljci i to domicilni hrvati nema više onih koji s ljubavlju gledaju na državu koja ih hrani . Hrvati pomalo izumiru a na vlast dolaze mrzitelji hrvatske.

VL
RO
ronyday
15:20 12.05.2022.

Drugarice Rašović ne može iz tebe i takvih nikada izaći jugo-srpski otrov, koji očito trebaju čudni mediji za širenje mržnje u hrvatskom narodu. Ova rekcija Austrijanaca je plod upravo takve jugo-srpske bagre, jer njih najmanje brine hrvatski grb...

VL
GO
Goldstadt
09:49 12.05.2022.

kada će završiti dernek nad HR narodom koje provode ovi portali i novine koje nisu u HR vlasništvu a imaju koncesiju od sekte hdz za rad i vršenje terora i derneka nad žiteljima Hrvatske !!

VL
GO
Goldstadt
08:02 12.05.2022.

zato žitelji i domoljubi RH glasujmo i dalje za lopovsku i izdajničku sektu hdz !!

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
16:11 12.05.2022.

Ha, ha, ha, ha, Austrija i "funkcionalno pravosuđe i, uopće, pravna država"!!! Pola vlade im je s jednom nogom u zatvoru zbog korupcije, zemlja je sa "parlamentarne demokracije" srozana na razinu "izborne demokracije", ministri se mijenjaju na tekućoj vrpci, čak je i ministrici pravosudja dokazan plagijat doktorskog rada pa nikome ništa, ... I oni bi nama držali lekcije??? Pa od koga su zaboga Hrvati učili korupciju??? Sigurno ne od Kineza! Osim toga: gdje ste to pročitali? Svakodnevno pratim austrijske medije i to nisam nigdje vidio!!!

VL
AT
atlantisind
14:12 12.05.2022.

Nije im smetao 50 godina prije .

VL
DU
Deleted user
15:41 12.05.2022.

Gospođo Rašković, nisu Austrijanci ništa očitali Hrvatskoj. Oni su ovim samo pokazali kako nemaju pojma ni o vlastitoj državi i njenim usponima i padovima. Hoće li ti isti sutra u Beču brisati povijesne Austrougarske grbove. Niti vi niti oni pojma nemate a vi još i vlastitu (ako je) zemlju mrzite.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.