Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.02.2018. u 10:12

Na potezu vjerovničko vijeće: oni su vlasnici i Ramljak upravlja njihovim novcem.

Kada je premijer Andrej Plenković iz Strasbourga izvanrednom povjereniku Agrokora Anti Ramljaku zbog afere s plaćanjem konzultanata poručio da “to nije dobro”, a potom preuzeo na sebe svu odgovornost za Agrokor, sam je pokrenuo lavinu nagađanja, pretpostavki i najava o mogućim smjenama Ramljaka, ali i svoje potpredsjednice Martine Dalić, koja je u očima javnosti percipirana kao glavna i odgovorna za koncern.

Nitko ne zna što je premijer odlučio – hoće li biti ostavki ili će se u Agrokoru nastaviti raditi po starom još dva mjeseca, koliko je ostalo do nagodbe. Ipak nameće se pitanje: kako će premijer reći da je sada sve dobro kada prije tjedan dana nije bilo. Za one koji su laki na obaraču i koji su željni smjene valja napomenuti da je iznimno komplicirani proces usklađivanja interesa vjerovnika, pripreme nagodbe teške desetke milijardi kuna pred samim finišom i da bi smjena sigurno poljuljala proces.

Plenković Ramljak
1/13

Poljuljala ga je i ova afera koja cijeli izuzetno osjetljiv postupak kompromitirala do razine da se u javnom mnijenju “njuši” želja za kaznom. Kako će Plenković prelomiti, zna samo on, ali nije riječ o laganoj odluci. Dosad je branio svoje ministre, a oko Agrokora naročito Zdravka Marića koji je, zahvaljujući njegovoj nedvojbenoj podršci, i preživio napade.

Ovdje je situacija malo drugačija jer je afera vezana uz podjelu novca, što se percipira kao sukob interesa. Plenković, koji je na čelo HDZ-a i Vlade zasjeo kao osoba s imidžem lidera s nultom tolerancijom na korupciju, ne može si dopustiti blagu reakciju. U svakom slučaju, stvar je komplicirana, a vremena je za odluke malo jer se svakim danom sve više približava 10. travnja kada se nagodba mora potpisati. Možda je pokušaj Martine Dalić da vjerovničko vijeće ubrza postizanje nagodbe i više informira javnost o svojim potezima korak u pravom smjeru jer su oni vlasnici Agrokora, Ramljak upravlja njihovim novcem i potraživanjima pa bi on možda trebao biti i njihova odgovornost.

Komentara 9

Avatar southman
southman
11:33 09.02.2018.

Na sve strane lupanje od političara, novinara, raznoraznih komentatora ovih i onih o kriminalnim radnjama od strane Ramljaka i prinudne uprave, a niti jedne jedine rečenice o kojim se kriminalnim radnjama radi ?? Pa u ovoj državi svatko svakoga bez ikakvog dokaza ali i bez ikakve konzekvence za izrečeno može optužiti za kriminal !? Ovdje postoji sumnja na sukob interesa i na nemoralne postupke ali oni nisu kriminal !! I da, o tome trebaju odlučiti trenutno Vjerovničko vijeće kao budući vlasnici Agrokora . Ako oni nagaze Ramljaka, onda i Plenković treba nagaziti Dalićku i obrnuto !

Avatar Vucibatina
Vucibatina
11:15 09.02.2018.

Dobro je ali kome ?

DK
dkrzak
15:57 09.02.2018.

Ma daj! Stručnjaci i gospodarstvenici a mi u "ovakvom stanju". Jesu oni stručnjaci, ali za taljenje tuđe love. Privatnik sam 25 godina i sve sam to već vidio, nemojte mi pričat' o "stručnjacima". Ako hoćete vjerovat', dobro. Samo još malo i neće biti nikome važno. Veprovi, mede i vukovi ne kupuju obveznice :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije