Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem listu

Kako Australijom putuje Merkel, a kako Milanović

naslovnica
14.11.2014.
u 00:03

Njemačka kancelarka program je sabila u četiri dana, Milanoviću je trebalo osam dana (bez puta).

Njemačka kancelarka Angela Merkel otputovala je u državnički posjet Australiji i Novom Zelandu, baš kao što je u ožujku u taj kraj svijeta otišao i hrvatski premijer Zoran Milanović. No njihove turneje – osim susreta s tamošnjim premijerima – nemaju ništa zajedničko, ali zato dobro odražavaju različita shvaćanja politike.

Njemačka kancelarka program je sabila u četiri dana, Milanoviću je trebalo osam dana (bez puta).

Okosnica puta njemačke kancelarke sudjelovanje je na summitu skupine G20, koji okuplja vodeća gospodarstava svijeta i na kojem će inzistirati na njemačkoj agendi regulacije financijskih tržišta, klimatskim promjenama i promociji njemačke znanosti i tehnologije. Milanovićev put bio je velikim dijelom ceremonijalan, uz iznimku potpisivanja sporazuma po kojem hrvatski studenti, njih stotinu godišnje, mogu provesti godinu dana uz rad na Novom Zelandu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Komentara 15

DI
Demokracija i sloboda
22:16 13.11.2014.

Nakon navale ulagača iz Australije i Novog Zelanda, sada moramo strahovati i od takve navale iz Sjedinjenih Američkih Država!

ZG
zorbas.grk
21:59 13.11.2014.

Ha ha.....pa ovih je dan doslo puno investitora u Hrvatsku.....vec se potpisuju ugovori sa australcima i zelandjanima.....pa kako ste tako neinformirani ??????

GO
google385
23:23 13.11.2014.

medvjed I antilopa imaju razlicitew navike medo brunda i urlice a antilopa poskakuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije