Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA

Kakav ulov policije! Kod trojca u Lepoglavi pronađena velika količina droge i oružja

Pu varaždinska
14.09.2023.
u 14:52

Prva dva muškarca su uhićena, javlja policija, te se nad istima provodi kriminalističko istraživanje, dok će se protiv trećeg podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja

Policija je izvijestila o slučaju trojca kod kojih je jučer tijekom dana pronađena veća količina droge i streljiva. Naime, na području Lepoglave obavljena je pretraga domova i osobnih vozila koja su u vlasništvu muškaraca u starosti od 65, 66 i 34 godine.

Policija je tako kod 65-godišnjaka pronašla čitav niz stvari koje upućuju da je riječ o drogi: 430,3 grama hašiša, 86,3 grama marihuane, medicinsku špricu djelomično ispunjenu tekućinom koja upuće da je riječ o THC-u te 6,4 grama heroina. 

- Uz navedena opojna sredstva pretragom je pronađena jedna malokalibarska puška nepoznate marke s integriranim prigušivačem pucnja i optičkim ciljnikom, 419 komada streljiva različitog kalibra i 20 komada detonatorskih kapisli - izvijestila je policija.

POVEZANI ČLANCI:

Kod 66-godišnjaka pronađeno je većinom oružje, i to redom: 3.698 komada streljiva, 4 pištolja s pripadajućim spremnicima, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i prigušivačem pucnja, dvije prerađene puške, 55 komada različitih dijelova za automatsko i poluautomatsko oružje, 7 prigušivača pucnja te 3 komada detonatorskih kapisli. Osim toga, našli su mu i 46,2 grama materije za koju sumnjaju da je heroin. 

- Istog dana, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su dom i druge prostorije kojima se koristi 34-godišnjak. Isti je prije početka pretrage dragovoljno predao smeđu krutu materiju nalik na drogu hašiš mase 3,0 grama.

Prva dva muškarca su uhićena, javlja policija, te se nad istima provodi kriminalističko istraživanje, a po dovršetku istog predmetni će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku PU varaždinske uz kaznenu prijavu radi počinjenih kaznenih djela Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

- Protiv 34-godišnjaka policijski službenici će nadležnom Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti adekvatni optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja opisanog u članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga - javljaju.

>> VIDEO Dojava o bombi u Splitu


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:33 14.09.2023.

Niša od ovoga slike ne radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije