Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZNAO DA JE LAŽAN

Keramičar s križevačkog područja optužen za krivotvorenje novca: Dobio ga je od dužnika

Nov?anice raznih valuta i apoena
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
14.09.2023.
u 11:01

Na sudu je rekao da nije znao da je novčanica lažna, a kasnije se branio šutnjom. Novac je dobio od dužnika,a jednu novčanicu je promijenio u Koprivnici, jednu u Čakovcu te jednu u Bjelovaru.

Keramičar sa križevačkog područja, optužen je za krivotvorenje novca. Naime, 33-godišnji muškarac je u travnju 2021. oko 11.30 sati u mjenjačnici u Koprivnici “jednu novčanicu u apoenu od 1000 CHF, znajući da je novčanica neoriginalna, zamijenio za 6792,40 kuna".

Na sudu je rekao da nije znao da je novčanica lažna, a kasnije se branio šutnjom. Novac je dobio od dužnika, a jednu novčanicu je promijenio u Koprivnici, jednu u Čakovcu te jednu u Bjelovaru.  Zaposlenica mjenjačnice provjerom nije pronašla ništa sumnjivo te je zato promjenila novčanicu, piše Danica.hr.

Bila je oprezna jer se radi o starijoj novčanici pa je prilikom provjere koristila je ultraljubičastu lampu i cash program, novčanica je i kod službenice u banci prošla provjeru te nije uočeno ništa sumnjivo. Kasnije tijekom tjedna, u toj banci su dubinskom provjerom utvrdili da se radi o krivotvorenoj novčanici.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dojava o bombi u SPlitu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije