Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"vlast je teret"

Kajin: Vlada preživljava do izbora politikom "poslije nas potop"

damir kajin
Goran Kovačić/PIXSELL
26.04.2010.
u 12:33

Paket mjera za oporavak gospodarstva zapravo je paket obmana, blef da se preživi do izbora politikom "poslije nas potop", tvrdi saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin.

RIJEKA - Hrvatska u 2010. godini treba zajam od najmanje četiri milijarde eura da bi mogla otplatiti 20 milijardi kuna pristiglih obveza. Paket mjera za oporavak gospodarstva zapravo je paket obmana, blef da se preživi do izbora politikom "poslije nas potop", tvrdi saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin i dodaje da su Vladine mjere tek predstava za Svjetsku banku i MMF.

- Tko će platiti teret smanjenja deficita? - pita se Kajin i nastavlja:
- U 2010. ukidaju se božićnice, regres i uvode nove stope doprinosa, gdje će najviše gubiti srednji sloj, a profitirat će oni sa 40 tisuća i više bruto plaće. Narodu slijedi i ukidanje nulte stope PDV-a na kruh, mlijeko, lijekove, dječje potrepštine, skuplja struja. S druge strane, proračun ne potiče otvaranje novih radnih mjesta, a usto likvidira i brodogradilišta kao nekonkurentnu industriju! 2011. ćemo živjeti kao prije 1996. godine, građani će cijelu godinu raditi za plaću od 10 mjeseci - zaključuje Kajin koji smatra da je jedino rješenje da "s konja siđu oni koji su ga jahali 16 godina, a koji su mu najveći teret - vlast".

Komentara 18

UT
utatica
22:18 26.04.2010.

Kaj je moguće da se od cuge dobije PTSP?

UT
utatica
22:18 26.04.2010.

ili je ipak samo delirium tremens?

MA
Macaktom
14:58 26.04.2010.

re:Morkin ne seri pa pogledaj samo kada stupaju sve te stabilizaciske mjere na snagu krajem ove ili početkom iduće godine taman do izbora a do tada kosorka troši naš novac do iznemoglosti a šuker nas zadužuje sve skupljim kreditima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije