Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Bernardić:

Kada uspije Slavonija, uspjet će i Hrvatska

Slavonski Brod: Konferencija za medije predsjednika SDP-a Davora Bernardića
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
20.05.2020.
u 16:12

- Srce me boli kad znam da vi na našim policama kupujete soju iz Italije, da kupujemo krumpir iz Egipta. Boli me srce kad znamo da 80 posto svinjske proizvodnje, svinjskog mesa uvozimo. To je strašno, to naša zemlja nije zaslužila, rekao je Bernardić.

Slavonija je sada opustošena zemlja a nekada je bila stup razvoja Hrvatske. Slavonski Brod bio je kičma industrijskog razvoja naše zemlje, kičma koja je danas svinuta, polomljena, jer je pretvorba i privatizacija i HDZ-ova pljačka 90-ih pa sve do današnjih dana urodila plodom. I ova još aktualna Vlada će se pamtiti po tome što je u zadnje četiri godine pokušala dokusuriti stratešku industriju koju je Hrvatska imala – rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Slavonskom Brodu.

On je istaknuo da je koronakriza više nego ikada pokazala da ne možemo živjeti samo od turizma i da Hrvatska, iako bogata plodnom zemljom, ne može biti samodostatna niti u poljoprivredi. Malim poljoprivrednicima i obrtnicima, poručio je, valja osigurati plasman njihove robe, kako ne bi bili reketareni od strane stranih trgovačkih lanaca i uvoznih lobija. Prema njegovim riječima, Slavonija je ključ uspjeha Hrvatske i, kada uspije Slavonija, uspjet će i cijela Hrvatska.

- Srce me boli kad znam da vi na našim policama kupujete soju iz Italije, da kupujemo krumpir iz Egipta. Boli me srce kad znamo da 80 posto svinjske proizvodnje, svinjskog mesa uvozimo. To je strašno, to naša zemlja nije zaslužila. Zato je naš zadatak u SDP-u nakon sljedećih parlamentarnih izbora na kojima ćemo uvjerljivo pobijediti osigurati Hrvatskoj novi početak, restart - poručio je Bernardić.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:14 20.05.2020.

Kada uspije Slavonija, uspjet će i Hrvatska ali zajednu mogu na balkanu samo sanjati da budu unutra Schengena kao europska Slovenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije