Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
don damir stojić
Povratak na članak

Kad spavaju cura i momak, to je prirodni grijeh. Ali dva momka – to je protuprirodni

Svećenik rođen u kanadi postao je prava senzacija u Hrvatskoj, na njegovim se vjeronaucima skupljaju stotine djevojaka i mladića. Jedan je od rijetkih katoličkih svećenika koji su se specijalizirali za seksualnost.

Komentari 162

Avatar billybull
billybull
20:21 16.03.2014.

covjek samo prenosi sto pise u bibliji na mlade koji to zele slusati. a po bibliji istospolni seks naziva se protuprirodnim bludom, I racuna se kao teski grijeh. sto bog misli o istospolnim seksualnim odnosima vrlo je jasno pokazao u sodomi I gomori, kad je poslao gabriela da unisti spomenute gradove skupa sa svim ljudima u njima, zbog ucestalog protuprirodnog bluda medu istima. tako pise u bibliji. tko nije vjernik, naravno da se nece obazirati na ovo, vjernik bi isto trebao shvatiti vrlo ozbiljno, a poznata manjina ponovo ce pokusati omalovaziti misljenje koje je suprotno od njihovog, I to etiketiranjem I govorom mrznje, koji je, zacudo, dozvoljen u vecernjaku.

VL
SA
samazg
18:23 16.03.2014.

Izokrenute riječi, zamjena teza, izvućen kontekst... Uz to uvijek prilijepite neku fotografiju s nekom maloumnom grimasom ( jasno da za svakoga u arhivi imate takve) i eto "glupana" Metode dobro poznate... Don Damire, bez obzira da li se u svemuvemu slagali s vama, ne dajte se! Radite čestit posao, tisuće mladih slušaju o jednoj drugačijoj dimenziji ljubavi, o vrijednostima srca koje danas lijepe uglavnom na stup srama - naprosto to nije "in." Jasno da svjetina to ne razumije jer kao što reče Isus kada su ga priveli: "Kraljevsvto moje nije od ovoga (materijalnog) svijeta" Neka ismijavaju, privode, kleveču i izmišljaju...Sve u ime tolerancije i poštivanja različitosti. Božja je svakako zadnja.

VL
JA
jaspers
18:56 16.03.2014.

Da da danas je super ako nam propovijedi drze moralne vertikale tipa severina ili nives celzijus, a jako je problematicno kad to radi damir....

VL
OL
olovka
18:52 16.03.2014.

Svecenice ,! Tvoj veliki grijeh je sto si se vratio u Hrvatsku . Sto covjece ne osta u Kanadi da pokazes ljudima sta je prirodna bozija ljubav ,dali si shvatio sta se tamo desava ,tko sa kim i kako ljubujeje a ti se vrati u Hrvatsku . OK, razumijem ,mozda Hrvatsku ocekuje ista demokratska sudbina ,da sisa ko koga moze uz nos bogu ,pa daj da se spasi sto se spasiti moze.

VL
SA
sarma22
18:53 16.03.2014.

Koliko negativnih komentara, ja ne vjerujem! I gdje sad administracija večernjeg da briše ova vrijeđanja? Bitno da meni obrišete svaki komentar gdje ukazujem na amaterizam i aljkavost novinara! A i vi što vrijeđate, ne razumijem što vas je toliko donon Damir uvrijedio da ga morate toliko vrijeđati? Čovjek samo navješta nauk Crkve i ako vam se taj nauk ne sviđa slobodno odaberite neke druge moralne vrednote, nitko vas ne tjera da živite kako Crkva kaže. Ali ne zaboraviti, Crkva je institucija stara 2000 godina i mislim da je u tolikom vremenu ipak skupila neke mudrosti da može reći kako se treba živjeti, a kako ne. Hvala lijepa.

VL
LU
luftbrenzer
22:02 16.03.2014.

Crkvenjaci stalno govore o daru ljubavi, bračnog združivanja i roditeljstva, a sami institucionalno izbjegavaju narečene Božje darove, iako to nitko od njih nije zahtijevao, ponajmanje Isus Krist. Zato svećeničke besjede ponekad izgledaju nevjerodostojne, naročito kad pojedinci unutar crkve pokleknu podod silinom Božjih datosti, kojima je opskrbio svakog živućeg stvora. Protuprirodna susprezanja, svakako ne mogu blagotvorno utjecati na svećeničko tjelesno i duhovno zdravlje, pa često dolazi do pucanja zaštitnih barijera i zastranjivanja u seksualnim davijacijama najrazličitijih varijeteta. Mislim da je konačno stiglo vrijeme da se obvezni celibat ukine i da svaki svećenik sam odluči da li će i kada privoljeti putenoj čistoći.

VL
Avatar Alfa_pro
Alfa_pro
21:33 16.03.2014.

Hmmm ! Onda je kod vas protuprirodno !

VL
Avatar rajetin
rajetin
07:30 17.03.2014.

Kada se specijalistom za seks i praktičnim svajetnikom proglašava netko tko se navodno suzdržava os svih seksualnih aktivnosti, to ti je kao da te vodoinstalater podučava mehaniku fluida ili kvantnu fiziku. Poznaje li don Kanađanin, recimo, žensku anatomiju, fiziologiju... gdje je učio o hormonima? U sjemeništu?

VL
LA
Latz
10:46 17.03.2014.

"David je bio poveden požudom. Bio je spreman sve napraviti da nju dobije pa je zbog toga čak ubio njezina muža. :: Na kraju je dobio tu ženu? Da. Pogledajmo koji je motiv. Muškarac vođen požudom koji ništa drugo nene vidi. Ali David se obratio." --- pa tko bi te shvaćao ozbiljno sa ovakvim provalama --- ubio nekoga iz požude, ali se onda preobratio --- onda je ok. A da ni ne pričamo o izjavi da Crkva nikada nije bila protiv seksualnosti : "Crkva nikada nije negativno doživljavala seksualnost i tjelesnost." - ha? Molim? Nije ju negativno doživljavala ako je bila ukalupljena u najuži mogući oblik koji je bio jedini dopušteni.... O kondomima u africi bolje ni ne pričati -- jedno je uz kondome educirati ljude da ne rade gluposti, a drugo ih je samo educirati, ali ih nagovarati da ne koriste kondome Čovjek valja toliko neistina da je to jednostavno smiješno i onda je on savjetnik mladima.... strašno. Ne vjerujem da laže, ali ono što govori (a ovo su samo neki primjeri) ne stoji i nije istina u dosta slučajeva.

VL
SA
samazg
21:28 16.03.2014.

Koliko uvreda... A čovjek je samo rekao ono što živi, u što vjeruje... Kada nas odgajaju Mrle. Seve, Gobac,Kekin i sl. ekipa. onda sve 5! Daleko je tzv. liberala od tolerancije....

VL
JO
JORGOVAN
09:44 17.03.2014.

nisam stigao do kraja napisati još koju lipu vrlim braniteljima svoje vjere i likova poput ovog velečasnog, koji sebi uzimaju za pravo učiti nas pameti o nečemu čega se ni sami ne drže.....evo što o njihovoj službi vele oni koje bi trebali slušati, njihovi autoriteti čije su riječi upisane u Bibliji (i to onoj pravoj, jedinoj, a ne po njihovim katekizmima i kanonima koje su sami donijeli opet kršeći Biblijske odredbe poput onog iz knjige otkrivanje (znaju oni to dobro, ali skrivaju pred onima koji im slijepo vjeruju i ne otvaraju Bibliju: " otkrivenje 22,18..."Ja upozoravam svakog tko sluša proročanske riječi ove knjige: Ako tko ovome što nadoda, Bog će mu dodati sva zla o kojima piše u ovoj knjizi..:") nego, Pavao vam piše, gospodo, koji želite biti starješine, odn. koji želite biti vodstvo crkve... Timoteju 3, 2 "starješina mora voditi besprijekoran život. smije imati samo jednu ženu. mora biti trijezan,razborit,čestit i gostoljubiv.mora biti sposoban učitelj.......ne smije voljeti novac.mora dobro upravljati svojim domaćinstvom i paziti da ga djeca slušaju s poštovanjem....nadalje,mora uživati ugled i među onima koji nisu vjernici,da ne bi bio izložen kritiziranju...." dakle,gospodoiz rkt crkve. Zaslužite poštovanje nevjernika, pa vas neće niti kritizirati, a vi ćete ispuniti svoje poslanje. Ovako kao to sad radite, nevjernici vas ne samo kriiziraju, nego i ismijavaju... "

VL
JU
JureFr
17:51 16.03.2014.

Ko i ove novine neprirodne

VL
MA
macor
22:25 16.03.2014.

Ovaj zna sve. Neci me cudilo da zna i o sek.salnosti cak s zivotinjama. Nedaj Boze i sa djecom

VL
BA
bajo2
22:25 16.03.2014.

Oprosti mu Boze,ne zna sta prica!

VL
NA
nationalgeografic
09:02 17.03.2014.

Netočno Kad spavju dva momka to je pederlluk

VL
JO
JORGOVAN
09:16 17.03.2014.

rimljanima 3,,¸18 do 23 "ponosiš se Bogom i znaš što on želi, a iz Zakona si naučio što je ispravno. Uvjeren si da si vodič slijepima i svjetlo onima u mraku. Da poučavaš one koji na znaju i da sii učitelj nezrelima jer imaš Zakon, koji je utjelovljno znanje i istina,. Zašto ti, dakle,koji poučavaš druge sam sebe ne poučiš? Ti koji druge učiš da ne kradu, zašto sam kradeš?Ti koji kažeš da se ne smije počiniti preljub, zašto ga činiš? Ti koji prezireš idole,zašto pljačkaš hramove? Ti koji se hvališ da poznaješ Božji Zakon,zašto vrijeđaš Boga kršeći Zakon?"......e moj propovjedniče i svi vi koji nam stalno solite pamet, prvo počistite u svom dvorištu, pokažite na osobnim primjerima svoju vjeru i poslušnost Božjim Zakonima, pa onda pričajte na ovaj svoj način, na način kao da još uvijek govorite i propovijedate nepismenim seljacima u srednjem vijeku. korinčanima 4,5 "zato nemojte suditi ni o čemu prije nego za to dođe vrijeme-kada dođe gospodin. On će osvijetliti stvari skrivene u tami i obznasniti će namjere ljudskih srdaca.Tada će svatko primiti pohvalu koju zaslužuje. i to od Boga." ili npr. kak onda, moj propovjedniče i sv

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
08:51 17.03.2014.

Dobro pop zbori, sve se raskalasilo, Crkva in primis.

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
09:34 17.03.2014.

Kad nam svecenici drze predavanja o seksu i obitelji onda znas da je propast svijeta. Dajte ljudi idite vise krstite djecu, vjencavajte ljude i skropite kuce, pustite se stvari o kojima pojma nemate. Samo se bez veze provaljujete.

VL
LA
Laura Anny
18:36 16.03.2014.

pitao me moj radni kolega ovamo gore u Skandinaviji ' sada kad je Hrvatska samostalna drzava, tj. komunizam nije vise dominantan, jeste li veci katolici nego sto ste bili, moj odgovor je bio 'od komunista opet se ne moze doci do izrazaja mada se to radi o crkvi, oni su u prvim redovima'

VL
TO
tomislav2013
07:56 17.03.2014.

a sto je to kad tisuce pedofilnih svecenika ima odnose s uglavnom muskom djecom?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.