Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

'Kad prošećete Zagrebom, vidite koliki je doprinos Srba Hrvatskoj'

Ivo Josipović
Borna Filić/PIXSELL
Autori: ljg, i.kri/VLM
26.10.2013.
u 17:07

– Meni je drago da je srpski ministar pogledao udžbenike i vidio da nema spornih stvari unutra. Siguran sam da će to, kad pročita knjige, vidjeti i predsjednik Nikolić – kazao je Josipović.

Nakon što je i u Osijeku skinuta ploča s dvojezičnim napisom sa zgrade u kojoj se nalazi Vijeće srpske manjine grada Osijeka, predsjednik Ivo Josipović kazao je da skidanje ploča ne utječe dobro na međunacionalne odnose.

Predsjednik je sudjelovao na obilježavanju godišnjice Srpskog privrednog društva ‘Privrednik’ i kongresu Privrednikovih stipendista. – Vladu treba pustiti da radi kako misli da je najbolje – kazao je. Vezano uz udžbenike, dodao je da je to jedan od nesporazuma i predrasuda kako se odnosimo jedni prema drugima. – Meni je drago da je srpski ministar pogledao udžbenike i vidio da nema spornih stvari unutra. Siguran sam da će to, kad pročita knjige, vidjeti i predsjednik Nikolić – dodao je.

- Kad prošećete gradom Zagrebom, pogledate ploče, zgrade, prolistate stranice povijesti, vidite koliki je doprinos Srba Hrvatskoj, našem uspjehu - kazao je Josipović te dodao kako je rat bio najveći neuspjeh u povijesti odnosa između dviju država.

>>Vukovar: Skinuta još jedna dvojezična ploča

>>Skinut dvojezični natpis sa zgrade nacionalnih manjina u Osijeku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije