Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaren Zadranin (63)

Kad mu nije izgradio kuću ponudio mu je stan kao kompenzaciju i oba puta ga prevario

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.01.2024.
u 16:18

na ime navodne kompenzacije je u lipnju 2016.godine na temelju sklopljenog ugovora primio daljnja novčana sredstva, a na kraju ugovorne obveze nije izvršio,  niti je predao stan u vlasništvo niti do sada oštećenom vratio primljeni novac

U Zadru je 57-godišnjak na ime izgradnje, a potom i kupnje nekretnine oštetio 63-godišnjeg hrvatskog državljanina za iznos od preko 100 tisuća eura - istakli su iz zadarske policije.  Naime, osumnjičeni je u prethodnom razdoblju u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi više godina održavao u zabludi oštećenog s kojim je sklopio ugovor o gradnji kuće u Zadru, a na ime izgradnje kuće je primio novčani predujam od 55 tisuća eura.

Potom ugovorne obveze o gradnji kuće nije ispoštovao u roku niti je oštećenom vratio primljena novčana sredstva, već mu je održavajući ga i dalje u zabludi za navedeno dugovanje ponudio kupoprodaju stana. Nadalje, na ime navodne kompenzacije je u lipnju 2016.godine na temelju sklopljenog ugovora primio daljnja novčana sredstva, a na kraju ugovorne obveze nije izvršio,  niti je predao stan u vlasništvo niti do sada oštećenom vratio primljeni novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 57-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu  u Zadru.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije