Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Blogerica i muž varali ljude pa trošili na luksuz: 'Nije imala za režije, a počela je nositi Gucci, Versace...'

luksuzne torbe
Foto: Pixabay
1/2
09.01.2024.
u 08:38

Pet osoba uplatilo im je ukupno 350.000 eura vjerujući da investiraju novac u tržište kapitala

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 36-godišnjakinje i 31-godišnjaka jer su varali ljude u Hrvatskoj od 2018. do 2023. godine te tako ''zaradili'' 350 tisuća eura. 

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 30. studenoga 2023., podiglo optužnicu protiv državljanina i državljanke Republike Hrvatske i Australije (1992. i 1987.) zbog počinjenih pet kaznenih djela prijevare iz članka 236. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. Okrivljenike se tereti da su od listopada 2018. do rujna 2023. godine, zajedno i dogovorno, u nakani protupravnog stjecanja znatne imovinske koristi, prema petero različitih oštećenika neistinito predočavali da će prvookrivljenik (1992.) pružiti usluge investiranja na tržištu kapitala za račun oštećenika iako su okrivljenici bili svjesni da prvookrivljenik nema registriranu djelatnost posredovanja i pružanja investicijskih usluga niti je takve usluge stvarno mislio pružiti. Nakon što su im oštećenici povjerovali i s prvookrivljenikom (1992.) sklopili ugovore o pružanju konzultantskih usluga, oštećenici su mu uplatili novac odnosno ukupni iznos od oko 350.000,00 eura. Okrivljenici su, tereti ih se, neistinito uvjeravali oštećenike da je novac investiran, predočavali neistinite izvještaje da ostvaruju dobit te navodili različita opravdanja zbog kojih ne mogu vratiti novčana sredstva, iako novac nisu uložili na tržište kapitala, već su ga zadržali u zajedničku korist. Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv oboje okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je određen po predloženim osnovama", objavio je DORH. 

VEZANI ČLANCI: 

24 sata pišu kako je riječ o blogerici i njezinu suprugu koji su odjednom počeli živjeti "na visokoj nozi" nakon što su otišli živjeti u London.  

– Krenuli su hodati u Ritz, počeli su nositi Gucci, Versace, torbice Hermes... Cura koja nije imala za režije odjednom je postala 'high life'. Tamo se učlanila u razne ekskluzivne ženske klubove, u kojima bi upoznala druge žene iz tog društva. Krenuli bi razgovori o supruzima, tko što radi... Ona bi rekla da se njezin suprug bavi ulaganjima, da je uspješan, međusobno bi se upoznali i tako bi, malo-pomalo, sve krenulo – ispričala je jedna poznanica para za 24 sata. 

Ključne riječi

Komentara 2

DI
dino85
09:31 09.01.2024.

Neznam zašto se takve ljude kažnjava, nitko nikome nije držao pištolj na čelu. Interesi da se obogati bili su obostrani, riziko isto tako. Ovi razrajtali novce na život na visokoj nozi a ovi se polakomili na brzu zaradu.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:34 09.01.2024.

Ali ovi koji su im dali pare nisu ni zaslužili da ih imaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije