Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni Haagom

"Kad god vidim most na Vuki, sjetim se krvnika"

'Za Pixsell.....081210.....Sibenik U znak prosvjeda zbog smanjenja kazne srpskom generalu Veselinu Sljivancaninu sibencani upalili svijece pred katedralom sv.jakova Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
'Dusko Jaramaz/PIXSELL'
09.12.2010.
u 19:52

Vukovarski SDSS: Ne treba sumnjati u odluku jer zna se da u Haagu i fizički sjedi najviše Srba i da su upravo Srbi osuđeni na najviše zatvorskih kazni.

Smanjene kazne Veselinu Šljivančaninu na Haaškome sudu, zbog čega će za manje od godinu dana ovaj nekadašnji major JNA izići na slobodu, i jučer je bila tema svih razgovora u Vukovaru.

Ne mogu vjerovati

– Ovo je doista sramotna presuda. Ne mogu vjerovati da su osobi koja je najodgovornija za stradanje Vukovara i Vukovaraca smanjili kaznu. Ovo je primjer da Haag nema ista mjerila za sve. I danas, kad god vidim most na Vuki u središtu grada, sjetim se njega i njegovih prijetnji predstavnicima EZ-a. Krvniku su oni smanjili kaznu – rekao je dogradonačelnik Vukovara Željko Pinjuh. Priopćenjima su ogorčenje presudom Haaškog suda iskazali i vukovarski HDZ i HSP dr. Ante Starčević koji poručuju da se ovime žele izjednačiti žrtva i agresor.

– Pitamo se, razmišljaju li suci, donoseći presude, o majkama, ženama i djeci mučki ubijenih civila na Ovčari. Zar toliki ljudski životi, tolika razaranja grada Vukovara vrijede samo deset godina zatvora? Ako je to europska pravda, takva nam pravda ne treba, navodi se u priopćenju HSP-a dr. Ante Starčević. Ogorčeni su i branitelji.

Rkman: Ne sumnjati

– Ljudi su razočarani i vide da ne vrijedi ništa. Pokušali smo utjecati na početku, ali nismo uspjeli jer očito to nekome nije odgovaralo. Najgore je što je ovo konačna presuda i što će on, za kojega je malo doživotni zatvor, za nekoliko mjeseci biti slobodan čovjek – rekao je Slavko Jurić, predsjednik vukovarske Hvidre. U vukovarskom SDSS-u nisu željeli komentirati presudu Šljivančaninu istaknuvši samo da kao legalisti vjeruju da su tijekom procesa ustanovljene neke nove činjenice koje nisu bile poznate na početku i da je u skladu s tim i donesena presuda. – Treba vjerovati Haaškom sudu, kojemu je Hrvatska jedan od inicijatora, i mislim da bez obzira na to o kojem je imenu i prezimenu riječ, ne treba otvarati previše prostora za bilo kakve sumnje. Ne treba isticati ni da je riječ o Srbinu pa da mu je zato smanjena kazna jer se zna da u Haagu i fizički sjedi najviše Srba i da su upravo Srbi osuđeni na najviše zatvorskih kazni – rekao je Boro Rkman, predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a. Dodao je da Haaški sud treba raditi svoj posao bez obzira na vjeru i nacionalnost te ime i prezime osumnjičenih.    

a

Komentara 16

ZI
zidarko
20:40 09.12.2010.

niste valjda stvarno ocekivalu vecu presudu? Evropa je svoje lice pravde jos davne 91 pokazala dok je vukovar bio u paklu. jedino sto smo dobili od evrope 91 bio je embargo da se nemozemo ni braniti kao ljudi, trebalo jee sto prije zavrsiti sa hrvatskom, samo su se malo zeznuli sa procjenom ljudske zelje za samostalnom domovinom. EU-Haag isti q... lice pravde davno pokazano,; Vukovar, Skrabnja, Srebrenica i jos mnogo stratista.

UK
Ugo Kajvez
22:21 09.12.2010.

Za Eu hrvatska je samo prčija ............

MA
marko53
15:53 10.12.2010.

Sve je tu Ivo kriv. I jedan i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije