Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bašćanska tradicija

Jubilarna peta krčka Crna ovca pod motom “Crnje ne može!”

ovca
arhiva VL
12.04.2010.
u 16:35

Crna ovca misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe, a crno znači individualizam, vedar i optimističan pogled na svijet, objasnila je osnovnu poruku ove manifestacije Branka Polonijo uime organizacijskog odbora.

Jubilarnu, petu po redu manifestaciju Crna ovca, koja se održava od 14. do 16. svibnja u Baški na otoku Krku, krasi moto “Crnje ne može!”.

Predstavnica Organizacijskog odbora Branka Polonijo objasnila je osnovnu poruku koju ova manifestacija šalje, a koja sustavno promovira tradicionalnu bašćansku gastronomsku ponudu s naglaskom na bašćanskoj janjetini:
– Crna ovca misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe, a crno znači individualizam, vedar i optimističan pogled na svijet. Crna ovca znači vikend sporta, kulture, glazbe, gastronomije. U sklopu manifestacije najavljeno je i kuharsko natjecanje, ove godine u nešto jačem izdanju - popularni kuharski višeboj nazvan Test the best u kojem će se natjecati devet ekipa novinara u spravljanju janjećeg gulaša u kotliću.

I riječki glazbenik Damir Urban priključit će se ovim bogatim vikend-događajima pa će tako, kako kaže, sa zadovoljstvom izvesti i subotnji koncert. Dizajnerica vizualnog identiteta Crne ovce, Darja Gudac iz riječke agencije Studio Cronex ,predstavila je ovogodišnji dizajn pod motom "Crnje ne može" objasnivši kako brabonjčići sadrže dozu provokacije i na ironičan način oslikavaju stanje u državi i svijetu.

Crna je ovca i do sada privlačila mnogo posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, stoga organizatori poručuju – ovca ‘ko ne dođe!

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tepčin
10:03 13.04.2010.

Bila bijela ili crna svakomu je ona fina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije