Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog krize u zemlji

Juan Carlos abdicirao, novi španjolski kralj odustao od krunidbe!

Juan Carlos,abdikacija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
18.06.2014.
u 20:19

Princ Felipe (46) postat će novi kralj Španjolske u ponoć, a u četvrtak ujutro pojavit će se u Donjem domu španjolskog parlamenta gdje će biti i službeno proglašen vladarom

Španjolski kralj Juan Carlos abdicirao je danas su korist nasljednika sina Felipea. Dokument kojim se odriče vladavine, 76-godišnji kralj potpisao je u prisustvu užih članova obitelji u kraljevskoj palači u Madridu, a činu je prisustvovalo 160 gostiju, javlja BBC.

Princ Felipe (46) postat će novi kralj Španjolske u ponoć, a u četvrtak ujutro pojavit će se u Donjem domu španjolskog parlamenta gdje će biti proglašen vladarom. Zbog teške gospodarske situacije u kojoj se zemlja dvor je odustao od službene krunidbe.

Sukcesiju su odobrile i najveće španjolske političke stranke, a dokument je potpisao i premijer Mariano Rajoy.

>>Španjolski kralj Juan Carlos odriče se prijestolja: Vrijeme je za mlađe generacije

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
23:35 18.06.2014.

E sad, da još njihova repka nije večeras izgubila......

TV
tv5378
03:59 19.06.2014.

Da on to nije naucio od jugokomunista?Sa oca na sina(Tata Perkovic na sina Perkovica)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije