Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poput glumca

Josipović se sastao s mađarskim kolegom – na koga vas podsjeća?

josipović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
11.04.2013.
u 15:18

U službeni posjet hrvatskom državničkom vrhu stigao predsjednik susjedne nam Mađarske

Predsjednik Republike Mađarske János Áder stigao je danas u jednodnevni službeni posjet našoj domovini na poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

S predsjedničkim manirama i izgledom koji podsjeća na hollywoodskog "snagatora" Charlesa Bronsona, Áder se tijekom dana sastao i s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

Milanović i Áder razgovarali su o bilateralnim odnosima između dviju zemalja, s posebnim naglaskom na energetska pitanja, međusobnu gospodarsku suradnju i njezino intenziviranje u okviru članstva u Europskoj uniji. Predsjednik Vlade Zoran Milanović ovom je prigodom naglasio kontinuiranu podršku koju je Mađarska pružala Republici Hrvatskoj u procesu pregovora za članstvo u euroatlantskim integracijama.

Áderovu sličnost s poznatim glumcem uočili su mnogi, zbog čega mu je nadimak Charles Bronson od Csorne, grada na sjeverozapadu Mađarske u kojemu je rođen.

U poslijepodnevnim satima mađarski predsjednik položit će vijenac na spomen-obilježje Józsefu Antallu, mađarskom premijeru izabranom na prvim demokratskim izborima u Mađarskoj, u Ulici Józsefa Antalla u Zagrebu te se susresti s pripadnicima mađarske manjine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije