Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAMO DEDIĆ

Josipović pomilovao 
i Mesićeva prijatelja

Ramo Dedić
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/2
03.07.2014.
u 13:41


Od 69 pomilovanih, kazne su ublažene za 26 osuđenika, i to najviše za godinu

Objavljene su četiri odluke predsjednika Ive Josipovića o pomilovanjima za 69 osuđenika. Za njih 43 osuđenih uvjetno i na manje kazne riječ je “samo” o privremenoj rehabilitaciji (brisanju iz kaznene evidencije), dok su za njih 26 ublažene kazne, najviše za godinu dana.

Pomilovani svi iz pivovare

Pomilovani su svi akteri kobnog isparavanja iz Karlovačke pivovare zbog kojeg je 2007. šećući psa od trovanja umro Zdravko Martinović. Kažnjenima na tri godine zatvora, tehničkom direktoru Gaboru Ligetiju, glavnom inženjeru Slavenu Siladiću i voditeljici Odjela sigurnosti na radu i zaštiti okoliša Zrinki Odrčić kazna je smanjena na dvije godine, a voditelju proizvodnje fermentacije Marinku Kovačeviću sa 30 na 20 mjeseci zatvora.

Ramo Dedić (58), poznati zagrebački Rom, miljenik je predsjednika. Aktualni ga je pomilovao, a inače se predstavljao kao prijatelj bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, oslovljavao ga je s tata te se hvalio kako mu je obećao pomoći. Inače je dvaput odgađao odlazak u zatvor, gdje je nakon jednomjesečnog iskustva, kako je prije godinu i pol govorio novinaru Tjednika, umalo umro zbog problema sa srcem. Za osam mjeseci umanjena mu je kazna od 17 mjeseci zatvora za pokušaj iznude iz 2004. kada je demolirao lokal Milana Labusa.

Ružici Tukši (62), osuđenoj na tri godine zatvora za ubojstvo nasilnog supruga hicem iz puške u prekoračenju nužne obrane, kazna je umanjena za godinu dana, zapravo na prvostupanjsku kaznu koju je Vrhovni sud bio uvećao za tu godinu! Nekadašnjem direktoru Kutjeva d.d. Đuri Šimiću (73) kazna od tri godine i četiri mjeseca zatvora za zloporabu položaja i štetni ugovor umanjena je za godinu. Imao je dva infarkta i slomio kuk pa je i njegov odvjetnik najavljivao da će izaći iz zatvora nakon što izdrži trećinu kazne.

Goroslavu Kelleru (68), našem bivšem konzulu u Australiji, osuđenom na devet mjeseci zatvora zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave, kazna je umanjena za tri mjeseca. Odlazeći s funkcije 2008., namještaj konzulata, vrijedan 73.000 kuna, poslao je u Hrvatsku.

Kapetanu 6 mjeseci manje

Zlatko Mladenić (51), bivši kapetan duge plovidbe iz Rijeke, osuđen na dvije godine zatvora zbog uzgoja marihuane radi ublažavanja bolova koje trpi od teške nesreće na radu, pomilovan je za šest mjeseci. Jugoslavu Seperoviću (51), policajcu čiji je sinčić teško ozlijeđen bombom koju je našao na tavanu kuće, a već je i kao četverogodišnjak hicem usmrtio majku zbog očeve nepažnje, Vrhovni sud je uvjetnu osudu pretvorio u bezuvjetnu na dvije godine zatvora, a sada mu je Josipović neizdržani dio kazne uvjetovao na rok od pet godina.

Komentara 20

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
13:48 03.07.2014.

Molim? Pomilovao mafijaša? Baš lijepo, skuplja dakle glasove Romske zajednice. A ovo o klincu od 4 godine koji prvo ubije majku a onda zbomba je valjda Python? Ili Alan Ford?

LO
lokun
14:04 03.07.2014.

Tako je Jura Ramu baš trebam, kupio bi koju sliku Ramo javi gdje se možemo naći

Avatar navijač
navijač
14:11 03.07.2014.

mafijaš i nasilnik koji vozi Ferari pomilovan ? Jel se Josipović možda zapitao odkud mu to i od čega će sad živjeti ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije