Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Josipović: Kompromis je rješenje za Hrvatsku

Predsjednik u Krapini (1)
Foto: Alne Brodar/VLM
1/6
22.05.2010.
u 15:23

Svaka reforma košta, kao i svaki izlazak iz krize, ali trošak mora biti ravnomjerno raspoređen - rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Kriza nikog nije zaobišla i reforme se moraju provesti i u tome treba podržati Vladu. Svaka reforma košta, kao i svaki izlazak iz krize, ali trošak mora biti ravnomjerno raspoređen. Naravno, svaki plan mora imati prostora za određene korekcije, pa tako i ove reforme, ali pozivam i vas da u tome Vladu zajednički podržimo – rekao je u predsjednik Ivo Josipović danas u Krapini, u svom obraćanju zagorskim gradonačelnicima, načelnicima i gospodarstvenicima.

Na jednosatnom sastanku, zagorski gospodarstvenici izložili su predsjedniku svoje probleme, koje su zajednički prodiskutirali, nakon čega je predsjednik na Trgu Ljudevita Gaja popio kavu i s građanima. Tamo ga je dočekala i kočija,koja ga je odvezla u Muzej evolucije na Hušnjakovu.

Posjetio i nalazište krapinskog pračovjeka

Predsjednik je obišao muzej i nalazište krapinskog pračovjeka, gdje je u nekoliko navrata morao zastati kako bi se fotografirao s djecom i ostalim posjetiteljima, a nakon toga se uputio u Terme Tuhelj. Josipović je inače svoj službeni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji započeo u Općoj bolnici Zabok, gdje su ga dočekali domaćini predvođeni županom Sinišom Hajdašem Dončićem.

Ravnatelj bolnice dr. Stanko Belina proveo je predsjednika kroz odjel hitnoga prijma bolnice, koji će uskoro postati samostalni Županijski zavod za hitnu medicinsku pomoć, potom odjelom radiologije i na kraju najmlađim, odjelom pedijatrije.

Nakon obilaska turističkoga kompleksa Termi Tuhelj predsjednik Josipović odgovarao je na pitanja novinara, spomenuvši da je vrlo zadovoljan posjetom Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje se upoznao s osnovnim problemima koji tište i lokalnu samoupravu i gospodarstvo. Jedan od problema svakako je smanjivanje prihoda županije novom poreznom politikom

Izvorni prihodi prilično će pasti

- Tek smo na početku provođenja mjera. Ono što sam danas čuo od lokalne samouprave jest da će izvorni prihodi prilično pasti. To će ograničiti mogućnost rada i razvoja lokalne samouprave. Možda je to upravo jedna od tih tema za razgovor. Taj porezni dio na koji sam ja ukazivao, s obzirom da sustav mora biti pravedan, dakle da oni koji više imaju da više i snose teret krize. Još jednom ističem, mjere su pozdravljene, treba ići u provođenje, a onda ako treba korekciju, mislim da je razumno da se te korekcije učine, kazao je predsjednik.

Naglasio je da unatoč problemima ima i sredina koje uspješno rade, kao što je to primjer Termi Tuhelj koje sa svim svojim sadržajima mogu raditi cijele godine i postizati dobre poslovne rezultate.

Na pitanje zašto nije posjetio danas Kumrovec, dr. Josipović je odgovorio:

- Kumrovec nije bio u planu, jer da sam išao ne bih sve ovo obišao. Ja sam u Kumrovcu bio i bit ću opet, isto kako sam bio i u Velikom Trgovišću i tamo sam vidio jedan zgodan natpis Maraton zagorskih velikana, koji sam za sebe dovoljno govori. Tu nema ničije krivnje, to je naprosto pitanje rasporeda. (nikola capar/VLM)

Komentara 2

KR
kreont
20:27 22.05.2010.

Grozno kako samo dobro žive od naših poreza, ali nema više puno.

GO
golo
19:52 31.07.2010.

josku je mjesto u cetnickm muzeju u beogradu a ne u hrvatskome muzeju a vi nekakvi partizani i komunjare koji ga podrzavate zajedno sa njim,e tako da se imate cemu veseliti i radovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije