Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijena žalba

Josipović ipak neće na sud zbog klevete

18.06.2015., Karlovac - U prostorijama Hotela Europa odrzano je okupljanje clanova i simpatizera nove stranke Ive Josipovica Naprijed Hrvatska.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
21.09.2015.
u 07:00

Bivšeg predsjednika tužili su Zdravko Tomac i Josip Jurčević jer ih je javno nazvao luđacima

Županijski sud u Zagrebu odbacio je žalbu Zdravka Tomca i Josipa Jurčevića na odluku zagrebačkog Općinskog kaznenog suda da se ne može voditi postupak protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

Naime, Tomac i Jurčević su tužili Josipovića jer ih je u listopadu 2014. javno nazvao "luđacima" i "bolesnicima".

No Općinski kazneni sud je zaključio kako se postupak zbog klevete ne može voditi bez odobrenja Ustavnog suda iako je u vrijeme zakazivanja rasprave u svibnju ove godine Josipoviću već istekao mandat. Na takvu odluku Tomac i Jurčević su podnijeli žalbu višem sudu, ali je Županijski sud odlučio kako se postupak protiv bivšeg predsjednika ipak neće voditi.

U rješenju se sud poziva na odluku Ustavnog suda koji navodi kako se kazneni postupak ne može pokrenuti bez njihova odobrenja. 

 

Komentara 20

Avatar Bezobraznik
Bezobraznik
07:48 21.09.2015.

Da je to rekao neki Pero Perić iz Dapčevačkih Brđana, već bi gulio kaznu.

ST
stjepanovic
07:24 21.09.2015.

Komentar, ,,sve je receno ...nece jos dugo

LA
laptop
08:12 21.09.2015.

neznm kako bi pravosudje reagiralo da je netko josipovica nazvao ludakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije