Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
barkone večeri

Josipović i Schmitt uživali u koncertu u Varaždinskoj katedrali

koncert (1)
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
1/7
01.10.2010.
u 20:41

Odabrao sam koncert na kojem se izvodi hrvatska glazbena baština kako bih svom gostu, mađarskom predsjedniku pokazao nešto naše – rekao je uoči koncerta predsjednik Josipović.

Hrvatski i mađarski predsjednik, Ivo Josipović i Pal Schmitt u Varaždinskoj su katedrali odslušali koncert u izvođenju Mješovitog i Djevojačkog zbora Glazbene škole Varaždin, Festivalskog orkestra, te solista - Jasenke Balić Žunić na baroknoj violini, sopranistice Ane Lice i mezzosopranistice Kore Pavelić pod ravnanjem profesorice Dade Ruža.

– Odabrao sam koncert na kojem se izvodi hrvatska glazbena baština kako bih svom gostu, mađarskom predsjedniku pokazao nešto naše – rekao je uoči koncerta na 40. Varaždinskim baroknim večerima predsjednik Josipović.

Dodao je kako su Varaždinske barokne večeri zaista kvalitetan specijalizirani festival koji doprinosi kvaliteti kulturnog života ne samo Varaždina nego i šire regije.

A da je program posvećen hrvatskoj glazbenoj baštini, odnosno djelima Jana Krtitela Vanhala, skladatelja iz varaždinskog skladateljskog kruga s kraja 18. stoljeća mamac za poklonike ozbiljne glazbe, svojim je dolaskom, prihvativši poziv varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, pokazao i oskarovac Branko Lustig.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:22 01.10.2010.

YUGOSIPOVICEV CIRKUS SE NASTAVLJA

EU
EUfan
23:07 01.10.2010.

Tomo glupi tovare!

OB
-obrisani-
00:18 02.10.2010.

EUfanaticni magarce yugosipovicev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije