Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

Josip P. nagazio na minu na svojoj njivi kod Petrinje i poginuo

mina,moscenica,policija (1)
Foto: NIkola Čutuk/PIXSELL
1/6
02.04.2012.
u 21:03

"Ulica smrti" - dosad je od mina poginulo čak 12 osoba iz Ulice kralja Tomislava

Večeras poslije 19 sati cijelo prigradsko naselje Mošćenicu zatresla je jaka eksplozija. U obradi svoga polja i okolne živice, na rubu šume uz bivšu željezničku prugu Sisak-Petrinja, neslužbeno se doznaje, od mine je poginuo Josip P. (45).

Otpušteni radnik Željezare Sisak danas se u Petrinji prijavio Zavodu za zapošljavanje. Nakon eksplozije beživotno tijelo prijatelja uz traktor uočio je Željko L. i odmah dojavio policiji i Hitnoj pomoći. Poginuli je muškarac iz Ulice kralja Tomislava iz koje je od ratnih minsko-eksplozivnih ostataka smrtno stradalo čak 12 osoba.

– To je naša ulica smrti, a s ukupno 20 poginulih mještana cijela je Moščenica stalna zona smrti. Razminiranja su kozmetička, sjedište Hrvatskog centra za razminiranje u Capragu samo je 2,5 kilometra zračne linije od večerašnjeg udesa - kazao je Mošćeničanin Darinko Dumbović, predsjednik oporbenog Kluba vijećnika HNS-HSU u Gradskom vijeću Petrinje. Policija će prilaz mjestu tragedije čuvati cijelu noć jer će se očevid i evakucija poginulog obaviti tek ujutro.

– Ne znamo mjesto incidenta, je li u minsko-sumnjivom području ili na rubu toga područja. Znat će se tek sutra po danu - izjavio je interni pirotehničarski nadzornik u HRC, Nikša Bogdanić.

U Mošćenicu je odmah došla i zamjenica Sisačko moslavačke županice, načelnica Stožera za zaštitu i spašavanje SMŽ, Mira Harcet.

Komentara 18

ST
standup
22:15 02.04.2012.

..ocíto da rat jos´uvik-traje..!..a niko za ovo ne-odgovara !!?

RO
robo
22:37 02.04.2012.

Jadni covjek, pokoj mu dusi! Bilo bi dobro saznati tko je te mine postavio?

OB
-obrisani-
12:51 03.04.2012.

A koliko branitelja osudise iu smrt otjerase!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije