Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo žarište

Još šestero zaraženih iz Doma u Koprivnici, broj oboljelih u domu sada je 34

evakuacija zaraženih štićenika Doma u Koprivnici
Foto: Marko Horvat
1/5
24.04.2020.
u 12:29

U idućih 14 dana mogu se očekivati novi pozitivni iz samoizolacije. Iz stacionara koji broji više od 70 štićenika zasad nema mnogo zaraženih, kaže epidemiologinja

Od jučer je šestero novozaraženih na području Koprivničko-križevačke županije, izvijestio je u petak Županijski stožer u Koprivnici. Svih šest novozaraženih dolazi iz Doma za starije u kojem su do danas oboljele 34 osobe. Petero je štićenika i jedan zaposlenik, otkrio je šef Županijskog stožera Ratimir Ljubić.

Dr. Draženka Vadla, epidemiologinja i čelnica Zavoda za javno zdravstvo: “Do danas imamo ukupno 60 osoba pozitivnih, a 12 je ozdravilo. Čak su 34 iz Doma za starije i nemoćne, šest zaposlenika, a ostalo su korisnici”.

Vadla kaže kako su zadovoljni brojem pozitivnih osoba jer se virus nije proširio na dva stacionara u Domu. Svi zaraženi bit će prebačeni u Opću bolnicu, a svi kontakti će u samoizolaciju.

Video: Evakuacija zaraženih štićenika Doma u Koprivnici

U idućih 14 dana mogu se očekivati novi pozitivni iz samoizolacije. U stacionaru koji broji više od 70 štićenika zasad nema mnogo zaraženih, kaže epidemiologinja.

U bolnici je 26 pacijenata: 23 su pozitivna, a za tri se još čekaju nalazi. Čak 21 pacijent je iz doma, 17 ih je bez kliničke slike, a četiri su s lakšim simptomima, kaže ravnatelj Opće bolnice dr. Mato Devčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije