Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska vlast uoči l

Još nepostojeće koprivničko sveučilište traži troje profesora

'28.10.2011., Koprivnica - U gradskoj vijecnici je odrzana konferencija za novinare povodom predstavljanja projekta Bioknoblauch - Romanes odnosno uzgoja bio cesnjaka. Tim se projektom zeli obnoviti p
'Marijan Susenj/PIXSELL'
08.06.2012.
u 12:06

Natječaj Medijskog sveučilišta 
je objavljen konspirativno, samo u Narodnim novinama 1. lipnja

Koprivnička vlast odlučila se na hod po rubu zakona da bi u predizbornoj godini u gradu pošto-poto osigurala kontinuitet sveučilišnog studiranja nakon ukidanja dopusnice za izdvojenu depandansu Ekonomskog fakulteta.

Pregovori traju

U Narodnim novinama 1. lipnja osvanuo je natječaj Medijskog sveučilišta Koprivnica kojim se traži troje profesora. Kao adresa Medijskog sveučilišta navedena je adresa bivše vojarne, koju gradska vlast pokušava pretvoriti u sveučilišni kampus, a zainteresirani za posao svoje ponude trebaju slati na adresu gradske uprave.

Barem su dva problema povezana s tim natječajem. Prvi je da institucija koja ga je raspisala još ne postoji. Medijsko sveučilište u Koprivnici tek je u osnivanju, a riječ je o zajedničkome projektu Grada i medijske kuće Europapress Holding (EPH). Kao što su prekjučer objavile EPH-ove novine Jutarnji list, pregovori između te kuće i Grada Koprivnice, koja je \"potencijalni strateški partner\" za Medijsko sveučilište, \"u završnoj su fazi\".

Objavljeno je kako bi već najesen u Koprivnici preddiplomski studij novinarstva, menadžmenta u medijima i medijskog dizajna upisalo 150 studenata te kako bi im predavalo 25 stalnih predavača, 20-tak asistenata i 100-njak gostujućih stručnjaka. Grad Koprivnica, koji bi, prema neslužbenim informacijama, imao 75 posto udjela u projektu, trebao bi pokrivati sve troškove. Riječ je o početnom iznosu od četiri milijuna kuna, ali još je nepoznato koliko bi bilo ukupno proračunsko opterećenje za buduću obrazovnu instituciju.

Stiže i ministar

Upravo u tome je i drugi problem - o projektu koji predmnijeva trošenje nemalog iznosa iz gradskog proračuna odlučivalo se u tajnosti, netransparentno, u uskome krugu, bez adekvatne odluke Gradskoga vijeća. Tome je na prekjučerašnjoj sjednici GV-a prigovorila oporba, koja je vijest o osnivanju sveučilišta u Koprivnici pročitala u novinama.

\"Postojale su nekakve zakonske regulative gdje smo mi o tome šutjeli, ali smo u principu radili marno da dovedemo ovo Medijsko sveučilište u Koprivnicu pa molim za razumijevanje do ponedjeljka, kad ćete biti o svemu obaviješteni\" - rekla je gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) iznenađenom HDZ-ovom vijećniku Ernestu Forjanu.

Za ponedjeljak je najavljena tematska sjednica GV-a o sveučilištu, a na nju bi trebao doći i ministar Željko Jovanović (SDP).

 

Komentara 3

OB
OBSERVER8
22:04 08.06.2012.

Koprivničanci, oprez, polako.

UJ
ujsag
10:07 09.06.2012.

Prodavanje magle ve bu ova gradska vlast usavršavala dok si ne doktoreraju.

MO
modovisisajteMaraschino
10:27 10.06.2012.

pa moraju troje rođaka zaposlit preko naše grbače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije