Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽAN OPREZ

Još jedna hrvatska banka upozorava klijente: Važno je ovo upamtiti!

Zagreb: Online predavanje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
06.02.2024.
u 10:02

Prevaranti su također od pojedinih klijenata tražili presliku osobne iskaznice, a predstavljaju im se kao tvrtka koja će korisniku vratiti novce koje je izgubio u prevari ili kako bi vam uplatili novac.

Podravska banka upozorila je svoje klijente na povećani broj prevara prilikom kojih prevaranti putem telefonskih poziva i drugih načina komunikacije (WhatsApp, SMS, e-mail) pokušavaju izvući osobne i financijske podatke na njihovu štetu.

Prevaranti su također od pojedinih klijenata tražili presliku osobne iskaznice, a predstavljaju im se kao tvrtka koja će korisniku vratiti novce koje je izgubio u prevari ili kako bi vam uplatili novac.

"Molimo da gore navedene podatke ni u kojem slučaju ne odajete jer oni nisu potrebni nikome od koga očekujete uplatu. Molimo vas za izniman oprez prilikom zaprimanja takve komunikacije. Važno je upamtiti, Banka od vas nikada neće tražiti navedene podatke", upozoravaju iz Podravske banke, piše Dnevnik.hr.

Napominjemo, banka vam neće poslati mail s poveznicom na koji trebate kliknuti kako biste potvrdili podatke o svojem bankovnom računu. Isto tako, banka neće tražiti od vas podatke o karticama, PIN-ove, lozinke, kodove iz m-tokena tj. display kartice te tražiti da putem e-poruke potvrdite nedavno obavljenu transakciju. Banke traže da dođete osobno u poslovnicu, a ne da im podatke dostavite mail.

VIDEO: Uspon i pad Josipe Rimac: Kako je 'Kninska kraljica' završila kao meta USKOK-

Komentara 1

Avatar SexyLolly21
SexyLolly21
02:05 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije