Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadi u Parizu

Jordanski kralj Abdullah II.: Ovo je treći svjetski rat protiv čovječanstva

Pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
17.11.2015.
u 19:50

Kralj je istaknuo da Kosovo, jedina europska zemlja u kojoj su muslimani većina stanovništva, odražava "vrijednosti snošljivosti i suživota", "u trenutku kada teroristi napadaju Europu i islam".

Jordanski kralj Abdullah II. izjavio je da je čovječanstvo u "trećem svjetskom ratu", u prigodi službenog posjeta Kosovu, što je njegov prvi posjet otkako je Kosovo 2008. proglasilo neovisnost.

"Ovo je treći svjetski rat protiv čovječanstva (...) To je rat unutar islama i, nažalost, Islamska država je u zadnje dvije godine ubila više od stotinu tisuća muslimana", rekao je jordanski kralj na tiskovnoj konferenciji u Prištini nakon susreta s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom.

Kralj je istaknuo da Kosovo, jedina europska zemlja u kojoj su muslimani većina stanovništva, odražava "vrijednosti snošljivosti i suživota", "u trenutku kada teroristi napadaju Europu i islam".

"Te vrijednosti moramo promicati kako bismo odgovorili na prošlotjedni barbarski čin u Parizu", rekao je kralj zauzimajući se za zajedničko djelovanje kako bi se "uzvratilo na prijetnju" terorizma.

Odgovornost za napade u Parizu, u kojima je poginulo najmanje 129 ljudi, preuzela je džihadistička skupina Islamska država. 

>> Svijet je sve nesigurniji zbog 3 globalne revolucije: Europu očekuje zastrašujuća budućnost 

>> Francuski džihadist Fabien Clain je u ime ISIL-a preuzeo odgovornost za napade u Parizu

Komentara 12

Avatar d-ano
d-ano
20:36 17.11.2015.

pa da se sprijeci 3 sv.rat.... predlazem bombardiranje,,,,,,,,,,,,Saudijske Arabije,,,,i Katra........kao glavne financijere Isila,,

Avatar superhik74
superhik74
21:13 17.11.2015.

Neka se Jordanski kralj preseli na Kosovo I prestane obucvati I naoruzavati taj ISIL ako ga toliko stvarno smeta. Sada je doticni kralj promjenio plocu dok je jos prije par mjeseci dopustao ulazak oruzja i dzihadista preko njegove drzave Jordana u Siriju. Odjednom su svi postali postenjacine.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:49 17.11.2015.

Jordanski poglavica?Je li to onaj preko kojeg Besna dodavala oružje vehabijama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije