Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belgijski mediji:

Jesu li cilj terorističkih napada zapravo bile nuklearne elektrane?

Bruxelles napad
Foto: Reuters/PIXSELL
24.03.2016.
u 11:52

Kod Mohammeda Bakkalija u prosincu je pronađena videosnimka snimljena skrivenom kamerom ispred kuće šefa belgijskog nuklearnog programa, a tu skrivenu kameru navodno su postavili braća EL Bakraoui

U oporuci pronađenoj u računalu bombaša samoubojice Ibrahima El Bakraouija spominje se ime Mohammeda Bakkalija, koji je pratio i špijunirao direktora belgijskog istraživačkog nuklearnog programa, što je potaknulo medijske spekulacije da su cilj terorističkih napada možda bile nuklearne elektrane.

Belgijska frankofonska televizija RTBF u četvrtak navodi da se u oporuci Ibrahima El Bakraouija izrijekom spominje samo jedno ime, ono Mohammeda Bakkalija, osumnjičenog za napade u Parizu, 13. studenoga prošle godine, koji se nalazi u zatvoru. RTBF se pita je li on "brat u zatvoru", kojeg spominje u oporuci Ibrahim El Bakraoui, a ne Salah Abdeslam kako se ranije mislilo i čije se ime ne spominje izrijekom.

Kod Mohammeda Bakkalija u prosincu je pronađena videosnimka snimljena skrivenom kamerom ispred kuće šefa belgijskog nuklearnog programa, a tu skrivenu kameru navodno su postavili braća EL Bakraoui. Na temelju tih činjenica portal belgijskog dnevnog lista La Derniere Heures razvija teoriju da su prvotni cilj terorista možda bile belgijske nuklearne elektrane, ali za to nema nikakve službene ni poluslužbene potvrde tako da te informacije treba uzeti s velikom rezervom. 

– Razbijanjem terorističke skupine u operaciji u Forestu, zatim uhićenjem Salaha Abdeslama i njegova pomagača Choukrija u Molenbeeku, istražitelji su možda omogućilo da se izbjegne najgore. Tim udarcem vlasti su prisilile skupinu koja stoji iza atentata u Bruxellesu da ubrza svoje planove i odustane od prvotnih ciljeva. Među kojima je belgijski nuklearni sustav – piše La Derniere Heure (DH).

Abdeslam je uhićen prošli petak u Molenbeeku, a nekoliko dana prije toga policija je izvršila pretres u jednom stanu u Forestu u kojem su na jednoj čaši pronađeni njegovi otisci prstiju.

>> Odvjetnik pariškog napadača: Salah Abdeslam nije znao za napade u Bruxellesu

Komentara 1

BL
Blomberg
13:51 24.03.2016.

Pa dobro im sada sve objasnite i podsjetite sto i kako treba napasti, kakova glupost , ti novinari izgleda jedva cekaju te senzacije- dali su htjeli to ili mozda ono, kao da ovo nije bilo prestrasno,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije