Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA

Jeste li u crtićima primijetili kôd 'A113'? Evo što znači

a113
01.05.2014.
u 22:22

'A113' pojavljuje se u brojnim animiranim, pa i igranim filmovima

Jeste li primijetili da se u mnogim filmovima Pixara pojavljuje kôd "A113"? Možete ga vidjeti na registraciji auta Andyjeve majke u Priči o igračkama, na kutiji u Životu buba, na kameri ronioca u Potrazi za Nemom...

"A113" ne pojavljuje se samo u Pixarovim filmovima, već i u drugim animiranim uradcima kao što su American Dad, Simpsoni i Princeza i žaba, pa čak i u igranim filmovima poput Igara gladi. Brad Bird, animator između ostalog poznat po Simpsonima, rekao je da je "A113" ubacio u sve svoje filmove.

Koja je tajna ovog koda? Riječ je zapravo o broju učionice na Kalifornijskom institutu za umjetnost koju koriste studenti grafičkog dizajna i animacije. U toj su prostoriji svoj zanat učili mnogi animatori koji su poslije radili za Disney i Pixar, a u svoje filmove ubacili su referencu na studentske dane.

 

>> Nagrada za životno djelo Johnu Lasseteru, direktoru Pixara

Komentara 2

Avatar gricko101
gricko101
18:32 02.05.2014.

Divna gluposti blago ti je kada nema bitnijih stvari za pisati onda pišimo o nekim glupostima u Amerikenjskim filmovima ! I to sa takvom predanošću i preciznošću da zastrašuje.

JO
jozomali
10:30 02.05.2014.

kreativno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije