Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12. manifestacija

Jesen u Lici: Od rakije do meda i uštipaka

izlozba
Marko Čuljat
24.09.2010.
u 13:07

Izložbeni prostor zauzima 3000 četvornih metara, a posjetitelji će moći degustirati delicije poput ličkoga pekmeza, meda, uštipaka, sira te rakije.

Posjetitelji 12. po redu manifestacije Jesen u Lici ove će godine uživati u mnogim zanimljivim sadržajima, posebice degustacijama koje će im biti ponuđene na štandovima 246 izlagača iz cijele Hrvatske, ali i iz zemalja u okruženju.

Svoje domaće proizvode i specijalitete predstavit će izlagači iz 14 županija te pet država, a nastupit će i 16 KUD-ova iz cijele Hrvatske.

Jesen u Lici nakon 12 godina održavanja može se pohvaliti da je s devet izlagača prve godine dosegla pohvalni broj od njih gotovo 250. Posebnost je i u tome da je jedina izložbeno-prodajna manifestacija u zemlji koja izlagačima ne naplaćuje mjesto na izložbi, a ulaz te parkiranje besplatno su za sve posjetitelje.

Izložbeni prostor zauzima 3000 kvadrata, a posjetitelji će delicije poput ličkoga pekmeza, meda, uštipaka, sira te rakije moći degustirati u prostoru Gradske športske dvorane u Gospiću te vanjskom šatoru koji će se prostirati na 350 kvadrata.

Jesen u Lici održava se 2. i 3. listopada, a prvoga dana održat će se radionica o proizvodnji ličke šljivovice, dok će se drugoga dana degustirati netom pečena rakija. Zanimljiva je i besplatna vožnja kočijom i fijakerom za sve posjetitelje, ali i upoznavanje s mnogim starim ličkim običajima. Oba dana za zabavu ispod šatora bit će zaduženi Bosutski bećari te Likote.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije