Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNO U LOŽI

Oglasio se i DORH: Jelenić pisao Vladi, Bandić kaže da mu je bilo ugodno

Bandić i Jelenić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
10.01.2020.
u 16:29

– Ovo nije '45. i '46., ne možete vješati čovjeka, presumpcija nevinosti vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika – rekao je Bandić

Državno odvjetnišvo izvijestilo je da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u HNK. Jelenić je u HNK snimljen u loži u kojoj je sjedio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica.

U priopćenju koje je Državno odvjetništvo u petak, nakon niza medijskih upita, objavilo na svojoj internetskoj stranici novinare upućuju da se s pitanjima o protokolu i rasporedu sjedenja izravno obrate organizatoru.

Bandić i Jelenić
1/45

"Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini".

"Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga", stoji u priopćenju.

No, dodaju da je kao reakciju na neprimjeren raspored sjedenja Vladi uputio pismo u kojem je, "s obzirom da se radilo o osobi protiv koje državno odvjetništvo vodi kaznene postupke, izrazio negodovanje načinom na koji je bio uređen raspored sjedenja na navedenom događanju, čime je mogla biti pobuđena sumnja javnosti u samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini".

Dodaju i da "sjedenje u neposrednoj blizini drugog uzvanika protiv kojeg se vodi kazneni postupak, na događanju ovakvog karaktera u službene svrhe, ni na koji način ne utječe na postupanje državnog odvjetništva u određenom predmetu koje je propisano i vođeno isključivo odredbama relevantnih zakona".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u petak da mu nije neugodno što je sinoć u svečanoj loži HNK na koncertu u povodu hrvatskog predsjedanja EU-om sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.

"Meni nije ništa neugodno. Pravda na kraju pobijedi. Ovo nije 45. i '6., ne možete vješati čovjeka. Institucija presumpcije (nevinosti) vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika", rekao je gradonačelnik Bandić na pitanje novinara je li mu neugodno, s obzirom na optužbe koje ima, to što je sinoć u loži Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. 

''Ja vam mogu reći da sam se ugodno osjećao. Program je bio fenomenalan. Sjedio sam u loži broj sedam, mislim, tamo gdje je protokol Vlade smjestio državne dužnosnike, pa i sudomaćina, gradonačelnika grada Zagreba", istaknuo je Bandić na pitanje je li znao da će sinoć u HNK sjediti pokraj Jelenića, šefa institucije koja je protiv njega podigla više potvrđenih optužnica.

Dodao je kako misli da su s njim sjedila dva potpredsjednika Sabora i gospodin Jelenić i da nema tu što više ni oduzeti ni dodati.

Protokol Vlade Republike Hrvatske je smjestio gradonačelnika tamo gdje treba, a gradonačelnik ide tamo gdje je pozvan i gdje ga smjeste, izjavio je Bandić novinarima u zagrebačkom Zoološkom vrtu gdje su predstavljene nastambe za endemske vrste čovječju ribicu i dinarskog voluhara.

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar tkozna
tkozna
14:47 10.01.2020.

Pošteni tužitelj bi ponudio ostavku ! Vjerodostojno, kaj ne !

IN
inot
15:25 10.01.2020.

cuj protokol,pa obraz i cast nema cijenu,dignes se i odes ili potjeras banditosa da sjedne negdje drugdje....ko vas ne zna

LE
leurdovac
14:46 10.01.2020.

Postoji bojazan da se gospodin Jelenić počme osjećati kao žetončić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije