Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆ ISPRED HOLDINGA

Pristaše pojeli janjetinu, a radnici bježali od Juričana

Dario Juričan izveo performans ispred Holdinga
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/37
10.01.2020.
u 11:02

Proveli smo noć s “novokomponiranim šatorašem” Darijem Juričanom.

Dobar dan, gospodine! Pa kako ste? – tako je jučer oko 7.15 sati pozdravljao Dario Juričan djelatnike Zagrebačkog holdinga.

Čekao je ih je pred vratima zgrade u Ulici grada Vukovara. Pokušavao je svakom prići i razgovarati, ali nitko od zaposlenika nije ga htio ni pogledati, a kamoli s njim prozboriti ijednu riječ. Dok su ga ranoranioci ignorirali, oni koji su dolazili kasnije na posao potpuno su ga izbjegli ušavši u Holding na sporedni ulaz.

Došao iz Siska da ga upozna

– Došao sam im samo reći da sam ja novi gazda u gradu i želim ih pozdraviti jer sam ja kriminalac, a oni ugledni ljudi – ponavljao je svoju mantru iz predsjedničke kampanje. Čim je večer prije stigao i utaborio se ispred zgrade, prilazili su mu “obožavatelji” koji su se zaustavljali da bi mu pružili ruku i podržali ga u naumu da svojim političkim performansom potpuno ogoli politiku gradonačelnika Milana Bandića.

– Došao sam iz Siska samo da vas upoznam i podržim – rekao je jedan od njih, na što mu je Juričan srdačno zahvalio.

Okupljanje koje je počelo prekjučer oko 15 sati do predvečer, kad smo mi stigli do parkirališta ispred Holdinga, već je bilo u punom jeku.

Pečena janjetina koju je Juričan donio da zajedno “omaste brk” do tada je već odavno bila pojedena, a kosti su bile bačene u jednu od kanti za smeće ispred Holdinga. Ukusnu janjetinu na stoliću ispred šatora zamijenili su slavonski čvarci, keksi, kolači, čaj i kuhano vino. Svi koji su došli u Vukovarsku htjeli su se najprije pozdraviti s organizatorom skupa, a on je, poput pravog domaćina, svakog od njih srdačno primio i s njima podijelio svoje ideje o vladanju Zagrebom.

Do 20 sati brojka je narasla do nekih pedeset, a većina od njih u Vukovarsku je došla jer su čuli da se na skupu, osim hrane, dijele i direktorske pozicije u Holdingu. Zato su prijateljice Adela Puškadija i Maja Stanišić također došle po svoj dio ovog kolača.

– Mi bismo neko radno mjesto na kojem možemo imati božićnice, regrese, jubilarke, sa što manje radnih sati – njihove nam je želje otkrila A. Puškadija.

Svakome tko je pitao za koju poziciju u Holdingu, Juričanin je dijelio kapom i šakom, a potom je s okupljenim istomišljenicima održao seansu bdjenja i molitve uz upaljene svijeće za svoj “politički plijen” – Holding. To se veselo raspoloženje održalo tijekom gotovo cijelog trajanja dežurstva ispred Holdinga, unatoč temperaturama koje su poslije 20 sati bile debelo u minusima i ravne onima u zamrzivaču. Oni koji su osjećali hladnoću pokušali su se ugrijati uz vatru koja je sukljala iz plinskog kola.

Dario Juričan izveo performans ispred Holdinga
1/37

Od svojih podržavatelja Juričanin je dobivao i poklone, i to omotnice na kojima je pisalo “mito”, a unutra se nalazio novac.

– Doduše, samo lažni – smijao se Juričan, pokazujući nam lažnu novčanicu od 500 eura.

Iduća postaja: uprava

Tijekom noći Juričanov performans pred Holdingom više je nalikovao na zabavu nego na prosvjed. Do dugo u noć svi su se zabavljali, a pred jutro san je uhvatio predsjedničkog kandidata koji se utoplio u vreći za spavanje. Tijekom cijele noći, kaže Juričan, obilazila ga je policijska patrola.

– Nisu mi smetali, bili su izuzetno korektni – rekao je Juričan koji se nakon dočeka svih radnika Holdinga obratio novinarima dajući im svoj lažni novac kao mito.

– Nakon pohoda na Holding, idući tjedan nastavljam svoju akciju. Moju nepodijeljenu ljubav dobit će zaposlenici u Ministarstvu uprave – dodao je Juričan, razmontirao šator, sjeo u kombi i odvezao se s parkirališta ispred Holdinga.

Komentara 6

Avatar indigo25
indigo25
10:04 13.01.2020.

Car, Car.

DO
doktorica
18:49 10.01.2020.

prestrašili se za svoje fotelje i foteljice.

AU
autoritet
00:34 14.01.2020.

Jadni roditelji, mogu misliti kako se osjećaju dok im sin biva javna budala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije