Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVIJE GODINE SUSPENZIJE

Jelenić se vratio na posao: 'Tužiteljstvo je moj život'

Zagreb: Konferencija za medije Željka Jovanovića i Dražena Jelenića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.05.2023.
u 09:33

Što se tiče otkaza Vanji Marušić kaže kako jedva čeka vidjeti je nakon dvije godine i razgovarati s njom.

Dvije je godine bio suspendiran, a sada se Dražen Jelenić vratio na posao nakon odluke Vrhovnog suda, a na koncu i Državnoodvjetničkog vijeća, gdje je zaključeno da nije stegovno odgovoran. Bivši glavni državni odvjetnik bio je udaljen s posla zbog afere Mason.

- Gledajte, mislim da je bilo pitanje vremena, da stvari dođu na svoje, kao što sam znao da će biti od početka - rekao je Jelenić za N1.

No, glavna državna odvjetnica uložila je žalbu na Jelenićev povratak, a on kaže kako je to njeno pravo. - To je njeno pravo, ona misli da je njeno pravo. Prema odluci Vrhovnog suda da i ne bi bilo, ali vidjet ćemo - rekao je Jelenić.

Rekao je i kako se veseli povratku na posao te da je 'tužilaštvo njegov život'. Što se tiče otkaza Vanji Marušić kaže kako jedva čeka vidjeti je nakon dvije godine i razgovarati s njom.

 

Komentara 1

BR
Brankko
10:58 08.05.2023.

Imao je sreću da je njegov postupak trajao "samo" dvije godine. A obični sudovi općinski i županijski, a obična općinska državna odvjetništva? Na jednom općinskom sudu na moru postupak protiv nezakonitog snimanja nadzornom kamerom (tuženik snima kamerom susjedovo dvorište i još i kroz prozor!) traje od 2017. Kaznena prijava zbog krivotvorina (promijenjene fotokopije, neistinito "prepričavanje" provjerljivih isprava, od ugovorâ do podataka u zemljišnim knjigama i katastru i dr.) protiv okrivljenikâ koji bi htjeli prisvojiti susjednu kuću, predana je još 2020., i ništa se ne događa. -- a takvih i najrazličitijih "postupka" među naših 1700 sudaca i ne znam koliko "zamjenika državnih odvjetnika" (uočimo da jedan državni odvjetnik ima nekoliko "zamjenika", "zamjenik" nije jedna osoba) ima itekako mnogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije