Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINAL NIKAD NE SPAVA

Jeftinije je naručiti ubojstvo nego kupiti krv osobe koja je preboljela COVID-19

Epruvete s uzorcima krvi - testiranje na koronavirus
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
22.05.2020.
u 09:46

Kako biste završili na Dark webu potrevno je i znanja i vještina.

Najmračniji dijelovi interneta nisu utihnuli čak ni u trenutku pandemije koronavirusa, međutim zasigurno su ostavili značajan trag. Svi oni koji imaju kriminalne porive i dalje mogu naručiti ubojstvo, kupiti drogu, a po novome i krv oporavljanih od koronavirusa. 

Na Dark webu nećete lako završiti. Potrebno je i znanja i vještina. Naime, to je dio Interneta sastavljen od web stranica koje postoje isključivo na kriptiranoj mreži i nemoguće ih je pronaći preko klasičnih internetskih preglednika. Tamo je nemoguće nekoga pratiti te stoga je idealan prostor za kriminalnu scenu koja uvijek iskoristi svaku priliku sa zaradom sa stavom 'Ako možeš platiti, sve je moguće'. 

A pandemija je upravo pokazala kako postoji potražnja za krvlju osobe koja se oporavila od COVID-19. Kako prenosi RTL, cijena iznosi 16 000 dolara, dok istovremeno naručivanje ubojstva košta u prosjeku 5000 dolara. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije