Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Učiteljica iz Sikirevaca pozitivna na koronavirus, cijeli razred u samoizolaciji

Nastavni zavod za javno zdravstvo "dr. Andija Štampar" uveo "drive in" dijagnostiku koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
28.06.2020.
u 22:46

Do danas je ukupno testirano 77.453 osoba, od toga 829 u posljednja 24 sata

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva porastao na 435, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

22:45 - U Karlovcu je otkriven još jedan slučaj zaraze, a riječ je o kontaktu studenta kojemu je zaraza jučer potvrđena, priopćio je u nedjelju navečer Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Tijekom dana testirano je pet osoba, a jedan je nalaz pozitivan i to kontakt ranije oboljele osobe. Obje oboljele osobe nalaze se na kućnom liječenju, što ukazuje na blage simptome bolesti.

Načelnik Stožera Josip Ribar poručio je u nedjelju građanima kako je potreban oprez i pridržavanje protuepidemijskih mjera, ali da nema razloga za strah jer su epidemiolozi utvrdili sve kontakte studenta koji se ranije zarazio u Zagrebu, te da se poduzima sve potrebno da se spriječi širenje zaraze.

Jučer je određena samoizolacija za šest osoba, a sutra će se znati hoće li se proširivati broj osoba u samoizolaciji nakon novog pozitivnog slučaja.

22:20 - Profesorica iz OŠ Sikirevci pozitivna je na koronavirus, javlja SBOnline

"Obaviješten sam od Stožera CZ općine Sikirevci da je učiteljica razredne nastave u OŠ u Sikirevcima, a koja inače živi u Đakovu, pozitivna na koronavirus. Ravnateljica škole o ovome je obaviještena danas popodne i u kontaktu je s našim ZJZ koji dalje postupa i provodi epidemiološku obradu kontakata.

Točno je da će cijeli razred u samoizolaciju, a vjerojatno i administrativno osoblje škole s kojom je učiteljica ostvarila kontakt. Škola je do daljnjeg potpuno zatvorena" potvrdio je za SBOnline načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

12:54 U Gradu Zagrebu zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Zavodu je provedeno 314 testiranja, a zabilježena su 3 novodijagnosticirana slučaja, zbog čega je 139 osoba propisana mjera samoizolacije. Trenutno su u Gradu Zagrebu aktivna ukupno 182 slučaja i ukupno 977 samoizolacija.

Za 25 novooboljelih osoba mogući izvor zaraze su noćni klubovi, a šest osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, dok su dva slučaja importirana iz Srbije.

Za 11 slučajeva nije utvrđen uzrok zaraze, no epidemiološki izvidi su u tijeku. Tri su novozaražene osobe djelatnici KB Dubrave, priopćeno je iz gradskog stožera civilne zaštite.

12:43 Nakon punih 55 dana, u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Stožer napominje da izvor zaraze oboljelog nije unutar Varaždinske županije, već se radi o uvezenom slučaju, osoba nije hospitalizirana, nego se, s obzirom na blagu kliničku sliku, po novom protokolu liječi izolirano kod kuće pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa Opće bolnice Varaždin.

Osobama s kojima je zaraženi bio u bliskom kontaktu određena je mjera samoizolacije, a pod tom je mjerom u Varaždinskoj županiji trenutno 28 osoba od kojih su njih 17 bliski kontakti potvrđeno zaraženih osoba. Policijska uprava Varaždinska redovito provodi nadzore te do sada nije zabilježila nijedno kršenje poštivanja izrečene mjere.

11: 58 Nema novoobojelih na zadarskom području. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 osoba i svi nalazi su negativni. U samoizolaciji je 231 osoba.

U  protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 27 provjera vezanih uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je  evidentirano jedno kršenje propisane mjere.

11:39 Ukupno smo 173 osobe testirali u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj župani, i 35 je pozitivnih na koronavirus. Od toga, 33 su u Đakovu te po jedan u Valpovu i Osijeku. Ukupno je aktivnih bolesnika trenutno u našoj županiji 143 oboljelih, od kojih je 113 iz Đakova i dvoje iz Đakovačkih Selaca. U KBC Osijek su trenutno 24 pacijenta, pet više nego jučer. U samoizolaciji je 1178 osoba, a to je 275 više nego jučer - naveo je Goran Ivanović, čelnik osječko-baranjskog Stožera civilne zaštite.

11:22 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije  do danas je evidentirano 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više, i to u Velikoj Gorici.

10:25 Ured za upravljanje u hitnim situacijama najavio je u nedjelju da će dijeliti po dvije zaštitne maske vozačima taksija koji svoju djelatnost obavljaju na području Grada Zagreba.

Preuzimanje maski obavljat će se na parkiralištu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama (drive-in), Ulica kneza Branimira 71B, od ponedjeljka 29. lipnja do petka 3. srpnja, u vremenu od 8.30 do 15.30 sati.

Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode, Petrova 13 u Zagrebu.

10:15 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je novozaražena osoba koronavirusom tako da su u županiji ukupno zaražene četiri osobe, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od četvero zaraženih, dvije osobe su iz Vukovara, jedna iz Bapske, a jedna je osoba iz Ivankova. Ukupan broj oboljelih osoba u županiji od početka epidemije je 45, od kojih je 41 osoba izliječena.

  U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2454, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji na području županije nalazi se 145 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 83. Od zdravstvenih radnika u samoizolaciji je medicinska sestra koja je bila u posjeti u Srbiji, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ključne riječi

Komentara 43

Avatar vratar1
vratar1
13:47 28.06.2020.

širite paniku bezveze...da mi je barem mozak ovih poslušnih leminga, pa da mi netko kaže da stavim masku!, a ja da je samo stavim i odmorim se imajući taj mozak leminga, USPRKOS činjenici što na ambalaži maski LIJEPO piše da NE ŠTITE od nikakvih virusa :), koja je to bolest zavladala..

DU
Deleted user
13:36 28.06.2020.

Molim nekog tko ima koronavirus da me zarazi pa da jednom zauvijek završi ta priča, barem za mene. Plaćam nakon obavljenog posla, brzo i povoljno...

Avatar Asterix
Asterix
13:25 28.06.2020.

Jesu li u Zagrebu 3 ili 44 nova. Molio bi pisca da pročita svoj uradak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije