Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 1. veljače

Jedna banka odlučila se na povećanje naknada u poslovanju s građanima. Evo novih iznosa

Od 16. siječnja opet plaćanje naknade na bankomatima drugih banaka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
12.01.2024.
u 14:35

Klijenti banke o ovoj odluci obaviješteni su u studenom prošle godine. Naknada za vođenje tekućeg i žiro računa povećava se s 1,59 eura na 2 eura, a naknada za korištenje računa od strane opunomoćenika s 0,27 eura na 0,40 eura po svakom opunomoćeniku mjesečno, prenosi N1.

Nakon uvođenja eura banke su podigle cijene naknada, a ove je godine Erste banka prva odlučila povisiti cijene naknada za građane. Naknade u ovoj banci povisit će se od 1. veljače i to nakon što dvije godine nije bilo promjena iznosa.

Iz Erstea su kazali da je to ove odluke došlo zbog trenutnih uvjeta na tržištu te da se prvog dana veljače neke od naknada u poslovanja s građanima povećavaju, a neke se smanjuju. Klijenti banke o ovoj odluci obaviješteni su u studenom prošle godine. Naknada za vođenje tekućeg i žiro računa povećava se s 1,59 eura na 2 eura, a naknada za korištenje računa od strane opunomoćenika s 0,27 eura na 0,40 eura po svakom opunomoćeniku mjesečno, prenosi N1. Također, kazali su da se cijena naknade za vođenje računa umirovljenicima neće mijenjati te neće uvoditi naknade za vođenje računa osobama mlađim od 25 godina. Unatoč podizanju cijena nekih usluga, Erste banka odlučila je smanjiti iznos naknade za vođenje osnovnog računa. Umjesto dosadašnjih 3,98 eura, ova usluga koštat će 3 eura.

Iz drugih banaka kazali su da trenutno ne planiraju povećanje cijena usluga za svoje klijente. Iz Zagrebačke banke kazali su da od 1. siječnja ove godine nisu povećavali bankarske naknade za građane. Iz PBZ-a su kazali da protekle dvije godine nisu mijenjali cijene poslovanja s građanima te kako to trenutno nemaju u planu. Slična situacija je i u OTP i Addiko bankama koje također nisu mijenjale visine naknada u poslovanju s građanstvom te će u slučaju promjene na vrijeme obavijestiti svoje klijente. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Domovinski pokret želi da se u srednje škole uvede predmet vojne obuke: 'To može biti početak'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije