Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGI

Jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori dobila novog predsjednika

Adrijan Vuksanović
Foto: Parlament Crne Gore
27.07.2019.
u 16:41

Vuksanović je najavio da će HGI dodatno ojačati svoju političku pozicioniranost, uz novu energiju i novu dinamiku

Zastupnik u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović izabran je u subotu za predsjednika Hrvatske građanske inicijative (HGI), jedine političke stranke Hrvata u Crnoj Gori, na 5. Saboru te stranke koji je održan u Tivtu.

Vuksanović je najavio da će HGI dodatno ojačati svoju političku pozicioniranost, uz novu energiju i novu dinamiku.

"Radit ćemo i dalje na jačanju našeg hrvatskog identiteta, a istovremeno i državnog subjektiviteta Crne Gore. Na taj način pokazat ćemo komplementarnost u očuvanju nacionalnih i identitetskih odrednica i lojalnosti državi u kojoj živimo", kazao je Vuksanović.

Jačajući sebe, jačamo multinacionalnu i multikulturalnu Crnu Goru, poručio je novi predsjednik HGI.

"Mi smo u Crnoj Gori autohton narod, Crna Gora je naša domovina a kako kaže naš slogan s prethodnih izbora "Naše srce je hrvatsko", koje će i dalje davati sve za prosperitet crnogorskog društva i svih građana", zaključio je Vuksanović.

Saboru HGI, kako se čulo na svečanom dijelu koji je bio otvoren za javnost, od 115 pozvanih prisustvovalo je 83 delegata. Među sudionicima najvećeg stranačkog skupa nije bilo dosadašnje predsjednice HGI-a, ministrica bez portfelja u crnogorskoj vladi Marije Vučinović, kao i nekih njeni bliski suradnici.

Središnji odbor HGI, nad kojim su kontrolu u međuvremenu preuzeli Vuksanović i član Predsjedništva HGI Zvonimir Deković, u veljači je smijenio Mariju Vučinović s mjesta predsjednice stranke, što je ona osporila i trenutno pred Upravnim sudom vodi spor za povrat na čelo HGI-a.

Diplomirani inženjer elektotehnike Adrijan Vuksanović rođen je u Kotoru 1980. godine,  zastupnik je HGI u parlamentu Crne Gore te je i član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan domovine.

Ključne riječi

Komentara 3

TE
TEUTA
17:23 27.07.2019.

Sve manje i manje Hrvata: u Srbiju, BIH i Crnu Goru.

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
16:57 27.07.2019.

Hrvatski Pupovac

TE
TEUTA
18:15 27.07.2019.

Da dodam komentaru: i u Hrvatkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije