Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo đurekovića

Jedan vještak: Brava promijenjena, drugi: brava otvorena kopijom ključa

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
01.12.2014.
u 19:56

Krunoslav Prates, koji služi doživotnu kaznu za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu, prije nekoliko dana iznenadio je izjavom kako nikad nije dao ključ Perkoviću

Branitelj Josipa Perkovića Anto Nobilo zadovoljan je svjedočenjem vještaka i kriminalista u nastavku suđenja na Višem zemaljskom sudu u Münchenu Perkoviću i Zdravku Mustaču za pomoć u ubojstvu Stjepana Đurekovića, vjeruje da idu u korist obrane.

Brava na garaži u kojoj je ubijen Đureković otvorena je kopijom ključa, za to postoje tipični tragovi koje ostavlja kopija ključa, rekao je vještak Weilhammer, a kriminalistički inspektor Kulzer izjavio da postoje tragovi iz kojih bi se moglo zaključiti da je brava bila promijenjena. Krunoslav Prates, koji služi doživotnu kaznu za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu, prije nekoliko dana iznenadio je izjavom kako nikad nije dao ključ Perkoviću, da je cijelu priču o ključu, koji je jako važan u optužnici, izmislio. Zanimljiv je bio i iskaz drugog bavarskog policajca, koji je radio na slučaju Đureković, Armina Friedleina.

Na pitanje suca Manfreda Daustera da razjasni zašto je priča o ključu garaže važna, Friedlein je rekao kako je o ključu govorio Branko Traživuk, nekadašnji Perkovićev kolega i zamjenik, u intervjuu Borbi 1992. godine. Traživuk je u tom intervjuu rekao kako je 1983. bio s Perkovićem u inozemstvu kad je Prates predao ključ Perkoviću. Na pitanje obrane zna li da je Traživuk, kad je tu izjavu trebao potvrditi u sudskom procesu, izmijenio je priču, svjedok je rekao da zna za to. Traživuk je, naime, svjedočio iz Beograda na suđenju Krunoslavu Pratesu i tada je izjavio da s Perkovićem nikad nije bio u inozemstvu. Suđenje se nastavlja danas, iskazom Luke Kraljevića na koga je Udba dvaput pokušala atentat, u drugom atentatu izgubio je vid.

>>Prates tvrdi da je izmislio priču o ključu garaže

>>Zašto se Prates nije pojavio na ručku na dan ubojstva?

Komentara 14

GU
General_U
20:06 01.12.2014.

pa svi znamo da udba nije nikoga ubijala pa to su fini ljudi daleko im kuća od moje.

HR
Hrvatska3014
20:04 01.12.2014.

Koji Udbaški naslov!

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
20:28 01.12.2014.

Naslov sugerira da je vještak izjavio da je brava promijenjena iako je to rekao inspektor,a vještak tvrdi suprotno.Čisti primjer manipulacije.Gdje je sada ona samozvana "zaštitnica čitatelja"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije