Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedinstven događaj

VIDEO Airbus predstavio jedan od najmodernijih zrakoplova A220 u zračnoj luci Franjo Tuđman

Foto: AirBaltic.com/Screenshot
1/3
14.09.2021.
u 09:48

Na staroj stajanci Zračne luke Franjo Tuđman izložen je A220-300 air Baltica s rasporedom od 145 sjedala jednog razreda u putničkoj kabini.

Europski proizvođač zrakoplova Airbus prezentirao je jedan od svojih najmodernijih zrakoplova – A220-300. 

Pogledajte turu avionom, snimio Kruno Galjar

O pefomansama tog zrakoplova kupcima, zrakoplovnim partnerima i medijima govorio je Claude Debeauquenne, Airbusov voditelj razvoja tržišta uskotrupnih zrakoplova, Ville Arhippainen, potpredsjednik Airbusa za prodaju u zapadnoj i južnoj Europi, te Martin Gauss, predsjednik i izvršni direktor airBaltica.

Na staroj stajanci Zračne luke Franjo Tuđman izložen je A220-300 air Baltica s rasporedom od 145 sjedala jednog razreda u putničkoj kabini.

Kao prednosti A220 u Airbusu navode njegovu, kako kažu, nenadmašnu učinkovitost u potrošnji goriva i istinsku udobnost širokotrupnih zrakoplova u uskotrupnom zrakoplovu. 

– A220 objedinjuje vrhunsku aerodinamiku, napredne materijale i Pratt & Whitneyevu posljednju generaciju motora s turboventilatorom PW1500G koji nude najmanje 25 posto manje potrošnje goriva po sjedalu u usporedbi sa zrakoplovima prethodne generacije. S dometom do 6390  kilometara, A220 nudi performanse većih uskotrupnih zrakoplova. A220 idealan je mali uskotrupni zrakoplov za podršku prijevoznicima u oporavku nakon COVID-19 pandemije – navode u Airbusu. 

Predstavljeni zrakoplovi proizvode se u dvije tvornice u svijetu, pet zrakoplova mjesečno, dok će od iduće godine u planu proizvodnja šest zrakoplova na mjesečnoj bazi. 

Istaknuto je kako A220 može povezati Hrvatsku s Europom, Afrikom, Bliskim istokom te istočnom obalom SAD-a. 

Video – Zrakoplov blokirao pistu u Dubrovniku, odvukli ga nakon 10 minuta

Ključne riječi

Komentara 11

JO
JosefKa
10:37 14.09.2021.

A220 je standard u svijetu vec dugo

Avatar Roy Bean
Roy Bean
12:54 14.09.2021.

Zašto sam dobio žuti karton? Jer sam ukazao na nepismenost.

DU
Deleted user
10:40 14.09.2021.

Airbus ima sa razvojem tog zarkoplova veze koliko i sa razvojem golfa ili fabije... To je kompletno kanadski proizvod, razvijen od tvrtke Canadair i sada kupljene od Airbusa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije