Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravno na more

Jedan hrvatski otok traži radnike: Provjerite kolike su plaće

Nautički centar Komiža
Nautički centar Komiža/Facebook
25.01.2019.
u 11:27

Počela je potražnja za sezonskim radnicima, a otoci imaju dosta problema s pronalaskom radne snage

Potraga za radnicima u Hrvatskoj postala je problem za poslodavce. Primjer je Sućuraj na Hvaru koji je dobio novu liječnicu i to iz Makedonije. Na natječaj se iz Hrvatske nitko nije javio iako je ponuđena plaća, smještaj i godišnji bonus od 50.000 kuna.

Počela je i potražnja za sezonskim radnicima, a otoci imaju dosta problema s pronalaskom radne snage. Nautički centar Komiža, u vlasništvu Grada Komiže, na svom je Facebooku objavio oglase za posao

Traže se prodavač suvenira i ulaznica za Modru špilju, konobar, čistačica...Tako se prodavaču ulaznica za Modru špilju na otoku Biševu nudi 7900 kuna neto. Osiguran je smještaj, a radi se sedam mjeseci.

Pogledajte video: Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Prodaja suvenira i ulaznica za Modru špilju na otoku Biševu?

"Zvuči li primamljivo ako znaš da je plaća i do 7.900 kn neto, da je osiguran smještaj, da te čekamo na sunčanom Visu... ola la...

Odvaži se i prijavi na natječaj za ovo radno mjesto, a mi ćemo ti nakon uspješnog probnog roka omogućiti da radiš sezonski do 7 mjeseci", stoji u objavi.

"Čistačica ili čistač!?

svejedno je, samo nam se pridruži i budi naš sezonski radnik ovog ljeta, a mi ćemo te nagraditi odličnom plaćom do 6.000 kuna neto i osiguranim smještajem.

...a za najvrjednije pružamo i mogućnost ugovaranja 'zimske' plaće (status stalni sezonac)". 

"Uz dobru volju i želju za novom avanturom, postani naš novi sezonac na radnom mjestu privezivač plovila – redar u Luci!

Čeka te mnogo zabave & ljetnih događanja & osiguran smještaj u Gradu Komiži & neponovljiva iskustva rada u Luci Komiža ili Uvali Mezoporat, svejedno je gdje, odmjeri svoje snage i želju za novim izazovima."

"Okretan si, snalažljiv, komunikativan i voliš upoznavati turiste iz svih dijelova svijeta. Ako si odgovorio DA, idealan si kandidat za sezonca za radno mjesto konobar na otoku Biševu!

Smještaj smo ti osigurali u Gradu Komiži, ekipa je odlična, napojnice vrhunske, a plaća osigurana i do 7.500,00 kuna neto.

Odradi uspješno probni rok i s nama si minimalno 7 mjeseci. A za one najbolje osiguravamo i 'zimsku' plaću!"

Pogledajte reakciju djevojčice koja nije prepoznala oca nakon što se obrijao

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
14:24 25.01.2019.

Kuhar- 12 sati dnevno izade oko 340 sati mjesečno.Kad počnu biti plaće izražene u satima , tj cijeni satnice.Pa kad na kraju mjeseca radnik bude plaćen po satima koje je odradio onda možemo nešto pričati a do tada je to običan cirkus...

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:25 25.01.2019.

kakvo je radno vrijeme?

NE
nepenthe
13:13 25.01.2019.

svaka plaća je "...i do xxxx kuna neto", znači može biti, ali nije. Parodija od oglasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije