Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATAVIZMI JUGOSLAVIJE
Povratak na članak

Je li zastava s prvim bijelim poljem ustaška? 'Ni Josipu Brozu nije smetao takav grb Hrvatske'

Do kojeg apsurda smo došli u pokušaju obrane vlastitog nacionalnog digniteta, vlastite povijesti, znakova i simbola kad se u međunarodnim odnosima koriste ovako bizarni detalji za stigmatiziranje jednog naroda, i to baš od Austrije, 30 godina poslije stvaranja hrvatske države", piše HHO.

Komentari 95

Avatar Cantor
Cantor
14:09 03.08.2022.

Hajdemo pojednostaviti stvari. Sve što je Hrvatsko je Ustaško i treba biti uklonjeno. I onda ćemo imati sretnog Pupavca, Vučića, Šešelja i naše domaće moderne internacionalističke „ljevičare” (ili što već jesu)

VL
MI
Mislav28
14:34 03.08.2022.

Pod povijesnim Hrvatskim grbom sa bijelim poljem se je borio Hrvatski narod protiv turaka , objasni njemu jel to ustaška zastava ,nisu ni znali tko su bili ustaše tada u 15 stoljeću.

VL
Avatar quo_vadis
quo_vadis
14:50 03.08.2022.

to su raznorazne udruge koje plaćaju porezni obveznici,da bi oni blatili sve hrvatsko po svijetu....a od naše diplomacije je utjecajniji jedan direktor zoo vrta....

VL
Avatar 0101
0101
14:55 03.08.2022.

Mi to odavno znamo, ali smiješno je kad "osvane" na portalu koji je do sad svaki put vrištao o "ustaškom grbu i ustaškoj zastavi" samo zbog prvog bijelog polja. ... sramite se i vi ste pridonijeli stigmatizaciji svega Hrvatskog!

VL
Avatar Musashi
Musashi
14:50 03.08.2022.

Hrvatski grb sa prvim bijelim poljem je stariji, takav se nalazi na grbu Ugarske i velikom grbu Austrougarske, ustaški je imao iznad grba troplet sa slovom U, isti takav troplet bio je i na zastavi NDH u gornjem lijevom uglu. Znaju Srbi to, samo oni u agitprop svrhe pile naopako.

VL
BS
@bserver
15:57 03.08.2022.

Austrija je domovina najvećeg zločinca Adolfa H. Zato puše na hladno i želi biti veći papa od Pape! RH vlast mora tražiti trenutni opoziv odluke koja direktno ulazi u hrvatsku povijest i kulturu i predstavlja akt agresije! Analogijom bi austrijske vlasti mogle tražiti od Nepala, Butana, Indije.. da izbace ikonografiju kukastog križa kojega je njihov sunarodnjak koristio za svoj pokret.

VL
AG
Agricola
14:56 03.08.2022.

Ovakva pitanja mogu postavljati samo nepismeni boljševici koji misle da crvena boja u hrvatskom grbu označava boljševike a bijela menševike, i koji nemaju pojma da su još u ranom srednjem vijeku postojale bijela i crvena Hrvatska i da se bijelo i crveno polje odnosi na tu podjelu a ne na jedinu podjelu za koju oni znaju, onu iz oktobarske revolucije.

VL
HU
Hubrvi
15:57 03.08.2022.

Cijeli nepostojeci cirkus oko tog bijelog polja su pokrenuli upravo mediji u Hrvatskoj. Pokrenuli su to pozivajuci u razne emisije na HRT-u i davajuci medijski prostor falsifikatorima hrvatske povijesti, Goldsteinu, Klasicu, Markovini i Jakovini koji su onda neukom hrvatskom pukuu tumacili, kako je Grb s prvim bijelim poljem izvorno ustaski pozdrav. Novinari su ti koji su i koji danas tu temu zajedno sa raznim Terselickama, Bencickaima razvlace kroz. A prvo bijelo polje U hrvatskom grbu je najmanje.ustasko. a to isto vrijedi i za ZDS. Po toj logici medija u Hrvatskoj trebalo bi zabraniti i pozdrave kao: Dobro jutro, Dobar dab ili Hvaljen Isus, jer i to su pozdravi koje su upotrijebljavljali ustase.

VL
Avatar Boycie1
Boycie1
15:57 03.08.2022.

Na budimepstanskoj kuli je povijesni grb hrvatske velicine 5x5 m koji vide milijuni ljudi svake godine i pocinje bihelim.poljem star 500 godina

VL
DU
Deleted user
15:44 03.08.2022.

Problem je što i dan danas, u novoj, nacionalnoj hrvatskoj državi, i vlast i povijest pišu partizani i njihovi potomci! Pa se i NDH i cjelokupni ustaški pokret (nastao tek kao odgovor na velikosrbijansku politiku; toliko će/mo i trajati, koliko (nam) bude potrebno!) tretira negativno i isključivo, umjesto jedne normalne epizode u hrvatskoj državnosti, koje i kakove su imale i imaju i mnoge druge države. Dok se to barem ne izravna, makar je neusporedivo, jer je nacionalno, a ovo nije nikad bilo, s antifa i komunističkim epizodama, medijski, obrazovno, tradicijski, politički, ne bu mira. Izvanjski efekti i posljedice samo su refleks odnosa snaga u državi, ali i posljedica našeg ne/diplomiranja „po hrvatski“, već po antihrvatski.

VL
Avatar bozijo
bozijo
15:08 03.08.2022.

Nije problem grb,nisu problem ustaše,gubitak kolonija je problem.Vladali bi.Pendrek,šapka,diplomacija,još "da pare prave i belo valjaju" idili i bratskoj ljubavi ne bi bilo kraja.

VL
ST
stefj
15:37 03.08.2022.

A čime bi se inače ti niškoristi ljevičari bavili? Moraju izmišljati probleme da bi mogli vikati, budući da ne mogu riješiti niti jedan ozbiljan problem... A i mnogima smeta Hrvatska, pa traže dlaku u jajetu, sve da napakoste...

VL
TA
Tajg
15:29 03.08.2022.

Čudi me da Francuzi imaju trobojnicu premda su Napoleona imali, i da Englezi uopće smiju spominjati riječ Čerčil i da Obama nije oduzeta nobelova nagradu za mir?!

VL
ST
stefj
15:48 03.08.2022.

Zapravo, ništa ne čudi kod tih Austrijanaca, nisu jednom kaznili Hrvate i tako ih "nagradili" za lojalnost monarhiji. A i pitanje je koliko uopće ima Austrijanaca među tim ljevičarima na jugu...

VL
Avatar Payback
Payback
15:30 03.08.2022.

Crkva svetog Marka..nalazi se pored sabora... Da li su naši političari toliko mutavi da to već jednom ne stanu na kraj? Kao da smo u filmu monty python. Niveau minus 5000

VL
HR
HRHR
16:34 03.08.2022.

Republika Hrvatska nije dio partizanske smrdoslavije, Republika Hrvatska je NEZAVISNA država, neka pati koga smeta

VL
DU
Deleted user
15:47 03.08.2022.

Nama Srbi još uvijek pišu povijest! Oni rade veliku antihrvatsku propagandu po zapadu dok Hrvati ponizno šute i sve prihvaćaju. I ne treba tu kriviti Austriju već nas same

VL
AF
afer
15:52 03.08.2022.

Ovaj na fotografiji koji je ispred je Vjeceslav Holjevac. Hrvatski partizan. Četnici su postali antifašisti u kolovozu 1944 kada su masovno abolirani.

VL
Avatar jeremija1
jeremija1
18:39 03.08.2022.

ne treba nama velikosrpske pete kolone, jer mi imamo puno goru petu kolonu među samim Hrvatima. Takovih blentavaca na ljevici nema nitko osim nas. Prodali bi mamu rođenu za malo pozornosti

VL
Avatar sindrom mape z
sindrom mape z
16:40 03.08.2022.

Da, i George Washington je rodjen u robovlasnickoj obitelji i od oca je preuzeo plantazu zajedno sa robovima. Mislim da bi najmanje sto bi Ameri trebali uciniti jest maknuti njegov lik s novcanice dolara i staviti Mickey Mousea.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.