Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna selidba

Je li u pitanju idealna lokacija ili su to političke igre

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         \'
Rudolf Krznarić/VLM
03.02.2011.
u 17:45

U starom prostoru nismo mogli provesti informatizaciju i grijanje. Sad je sve na jednom mjestu, kaže S. Baić

Zbog premještanja Matičnog ureda u Kutini na novu lokaciju, otvorenim pismom reagirali su kutinski gradski vijećnici Ivan Nekvapil i Damir Petravić. Naime, upravo traje proces preseljenja Matičnog ureda iz prostorija u Ulici hrvatskih branitelja u prostorije Vatrogasnog doma u Ulicu Ljudevita Posavskog. Na toj bi lokaciji trebao početi raditi od ponedjeljka.

Traže da se ne premješta

Od gradonačelnika Davora Žmegača i Steve Baića, predstojnika Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, vijećnici traže da odustanu od preseljenja Ureda.

– Sadašnja lokacija potpuno odgovara potrebama građanstva što se tiče parkirališnog prostora i pristupačnosti građanima, pogotovo invalidima i građanima starije dobi. Nova lokacija nalazi se izvan blizine svih potrebitih gradskih i županijskih ureda koji se nalaze u centru grada. Izmještanje dodatno ugrožava i sigurnost građana i prometa, jer je lokacija na raskrižju državne i županijske ceste – argumentiraju u svome pismu. Stevi Baiću njihovi zahtjevi nemaju previše smisla.

Zgrada bila neprimjerena

– Matični ured djelovao je u staroj zgradi. Nismo mogli provesti informatizaciju, instalacije ni grijanje. A službe Državne uprave u Kutini nalaze se na nekoliko mjesta. Cilj nam je da se sve nalaze na jednom mjestu kako bi lakše funkcionirale. Već godinama tražimo prostor u kojem bismo mogli djelovati. Nakon ukidanja Ureda za obranu u Vatrogasnom domu ostao je prazan prostor, što je bila idealna prilika. Postavljeni su novi parketi, okrečeni zidovi, postavljene instalacije, prozori, centralno grijanje... To su bolji uvjeti za djelatnike i građane. A parkiralište postoji – objašnjava Stevo Baić. Gradonačelnik Davor Žmegač naglašava kako je odluka potpuno u nadležnosti Državne uprave.

– Naravno da ona želi svoje ljude staviti na jednu lokaciju, želi racionalizirati svoje poslovanje – kaže Davor Žmegač. Napominje da se radi samo o promjeni prostora, a ne o smanjenju broja radnih mjesta. Gradonačelnik je prozvan i jer se nije o tom pitanju konzultirao s Mjesnim odborom. No, on tvrdi da predsjednik MO nije ni došao na razgovor kod njega te sumnja da su ovakve prozivke samo političke igre. Građani kojima se ideja o premještanju ne sviđa imaju uglavnom slične razmišljanja.

– Smatram da je to promašaj, jer se do sada nalazio na vrlo pogodnoj lokaciji gdje postoji parkiralište, a ured je u prizemlju, pa ga lako mogu koristiti i invalidi, te građani kojima trebaju domovnice i izvodi, ali i vjenčanja, jer u dvoranu stane i do 100 ljudi. U blizini nalaze se Fina i Općinski sud, Zavod za mirovinsko i zdravstveno osiguranje – smatra Tomislav Andrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije