Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju pregovori
Povratak na članak

Javni sektor ove godine ostaje bez regresa i božićnice

Stečena se prava zamrzavaju, ne ukidaju se zauvijek. Vratit će se kada bude novca

Komentari 52

NE
neverane
12:15 19.05.2012.

Najobičnije,jeftino, dodvoravanje realnom sektoru koji božićnice ni uskrsnice vidio nije.Njima je to znanstvena fantastika, ista ona koja govori o prekobrojnom otpuštanju nezamislivo velikog broja radnika u državnom i javnom sektoru.

VL
VA
vlad_antoine
13:51 19.05.2012.

Smatram da treba svim članovima vlade, zastupnicima i svim djelatnicima u upravi, javnim poduzečima (HAC), koji imaju osobna sredstva (dionice, oročene depozite, astronomske otpremnine) i njima ostvaruju financijsku koristi više nego dostatnu za život (Čačić i Kerum su samo predvodnici), ukinuti plaću - jednom ministarskom/saborskom plaćom se može pokriti 150 regresa godišnje, pomnožimo to s brojem zastupnika (160) i vjerujem da se mogu isplaćivati regresi veći od 1000 kn.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:04 19.05.2012.

stečena prava vratiti s oporavkom proračuna........... Znači zauvijek ! Regresi i božičnice su završili u rukama bogatih.Takav je život.

VL
AN
Android
14:55 19.05.2012.

....\"Stečena prava odavno su ukinuta u privatnom sektoru, u kojem oko pola milijuna radnika nema ni regres ni božićnicu......\" Ovoj je vladi cilj izjednačiti uvjete iz privatnog sektora sa državnim. Mislim da bi se socijademokrati trebali boriti da svima bude bolje a ne gore.

VL
CA
carlogiordano
15:15 19.05.2012.

poslovali s gubitkom, a očekuju regres...mi iz realnog sektora nemamo zakon o radu, kolektivne ugovore, nego pravilnik o radu, koji je uzmi ili ostavi. nema pregovora. nema netijaka i rodijaka... i onda dođe kriza, potjeraju nas na ulicu, a ovi, građani prvog reda, odabrani za javne službe, bi i božićnicu, i uskrsnicu, i regres, i poklon za dijete, i 14.plaću. i višak... koji licemjerni gadovi... umjesto da kažu, evo, bit ćemo solidarni, podijelimo božićnicu na pola, pola nama, pola onima iz realnog sektora i nezaposlenima....

VL
TT
tTony
15:16 19.05.2012.

drugovi se polko vracaju u proslost prica je o stednji

VL
JK
jurica.kovač
15:40 19.05.2012.

Poznata partijska metoda,smanji bijedi neka crkne,što se ne ugledaju na francuze koliko je njihova vlada sebi smanjila plaće,onda mogu i narodu rezat,a ne ko ovi svakom reži samo meni daj

VL
ĐP
đpucar
15:50 19.05.2012.

Radnici i sindikati odlučili da će ove godine Hrvatska ostati bez vlade ako još dirnu u stečena prava radnika, napišite članak o tome pa otvorite pregovore nisu oni birali radnike već radnici njih!!!!!!

VL
CA
car099
15:55 19.05.2012.

bolje smanjenje prava nego novo zaduživanje da bi mogli isplatiti sva ta prava. a kamate se samo povećavaju sa svakim novim zaduživanjem ...

VL
AL
alenthespeed
16:09 19.05.2012.

Imam 39 godina, visoku stručnu spremu , 10 godina radim u državnoj upravi, nikad nisam dobio veču plaću od 4000 kn, moja struka se traži u svim zapadnim zemljama , naročito u Norveškoj , Švedskoj svim zemljama koje cijene Goeinformatičku struku. Rezanje prava onima koji su i nerealno iskorištavali proračun HEP, HAC, JANAF, PLINACRO, Hrvatske Vode itd. regres 5000 kn, božičnica 3500 kn, ako dođeš na posao 2 kn više po satu, a dalnje nebuloze da ne spominjem . Nismo svi jednako upropašatavali i ne želimo svi snositi iste posljedice. Ja odoh van, a na moje mjesto dolazi neka bakica od 63 godine koja bi koncem godine trebala u penziju,a kad upali kompjutor dobije slom živaca . Mladi, pametni, školovani itd bježite hitno iz Hrvatske dok vam nisu isprali mozak !!!!

VL
OB
-obrisani-
16:20 19.05.2012.

19.05.2012. u 16:09h alenthespeed je napisao/la sve si rekao... kod nas je narod nepismen, neobrazovan, glup i ne razlikuje javnu upravu od javnih poduzeća, a da ne govorim o općeprihvaćenom mišljenju da učiteljima, policajcima, vatrogascima, doktorima i medicinskim sestrama... takođerr treba ukidati sve živo jer ih se plaća iz proračuna.

VL
SA
samograd
16:22 19.05.2012.

sad su ukrali ,da im dadu lovicu za idući božić

VL
MR
mirjana radaslic
17:38 19.05.2012.

Ma neka oni koji su opustošili ovu zemlju vrate ukradenu lovu pa će biti za pristojan život svakom čovjeku,muka mi je više od svega-koliko je drparoša završilo iza rešetaka i koliko je ukradene love vraćeno, pošten čovjek u ovoj lijepoj našoj ne može opstati zato MLADOSTI NAŠA SRETAN VAM PUT U BOLJU BUDUĆNOST U NEKOJ DR,ZEMLJI

VL
LI
lignjun
17:03 19.05.2012.

Sindikalnim vođama je valjda napokon došlo iz dupeta u glavu da novaca nema i da bi inzistiranje na pravima koja im se nemaju odakle ispoštovati moglo biti samoubojstvo iz zasjede.

VL
ST
stefj
17:24 19.05.2012.

Opet puno priče, a od svega neće biti ništa. Ako se u pregovore kreće s unaprijed dogovorenim postavkama da neće biti otpuštanja i da neće biti rezanja plaća, vrlo malo toga se može napraviti. Ukratko, umjesto da se štede milijarde ili stotina milijuna, uštedjet će se koji milijun. Još uvijek je Sanader jedini koji je uspio srezati državnim i javnim službenicima plaće , poslije je samo uslijedio ili rast ili čuvanje postojećeg. On je zadnji smanjio plaće 6%... A građane ima pravo biti strah, jer do sada, svaki puta kada se pregovaralo sa sindikatima državnih i javnih službi, dobili smo veće poreze ili davanja. Kako li će tek biti ovaj puta...

VL
ST
stefj
17:33 19.05.2012.

Do sada su teret krize plaćali samo obični građani i realni (privatni) sektor. Da bi se sačuvala prava državne i javne službe (i naravno političara), dobili smo najveće PDV opterećenje na svijetu, dobili smo najveće opterećenje na plaće na svijetu, dobili smo najveći porez na dobit u regiji, dobili smo najviše parafiskalih davanja, nestalo je preko 100.000 radnih mjesta u realnom sektoru, potjerani su investitori, itd... Na žalost, tako će ostati i ubuduće. Iz ovog teksta se da isčitati da je najviše što se može očekivati da se državni sektor odrekne Božičnice, a istovremeno se privatni sektor odriče radnih mjesta, plaća, dobiti, ...

VL
IN
InfoMan
17:44 19.05.2012.

@stefj Je primjecujes kak dobijas minuse jer razmisljas kao i svi mi koji zivimo od vlastita rada, a ne na tudjoj grbaci? Do sada se je tako moglo jer je bilo kredita, ali i to vrijeme prolazi. Politicarima EU jedinoo treba kao garancija da ce i dalje moci dobijati kredite i ogrebsti se za nesto novca iz fondova. Ali, EU bas tako i ne razmislja. Doslovce sve sto je ova vlada napravila je na stetu realnog sektora (jedini koji su sada na burzi) i vlastita naroda. I kao sto uvijek napisem, dok 2/3 naroda zivi na racun drzave, realni sektor je manjina koju se gazi. Ali, za gazit se ima sve manje i manje....

VL
BA
baš
17:45 19.05.2012.

Tako voditi državu zna i moja baba. Uzmi, nedaj, nemoj.... Nije stvar u božićnicama i regresima jer kako reče jedan sindikalist Vlade nikada nisu htjele razgovarati o plaćama, pa su onda gurale ovakve stvari kako bi mogli držati \"u šaci\" radnike. Problem je jer nitko nema tri čiste napraviti otklon i reći onaj tko radi za državu mora znati, htjeti i moći raditi jer svaka greška, svaki nerad državu košta višestruko, a građane da i ne govorimo. Siguran sam da građani ne bi imali ništa protiv kada bi ljudi imali dobre plaće a kada bi dobili valjanu uslugu. Međutim, krivica za nevaljane usluge uvijek kreće od Vlade i Sabora koji je instrument vlade odnosno vladajuće politike. Česte prmjene zakona odnosno politika, nesigurnost onih koji rade, nejasna vizija su razlozima nekvalitetnih odnosa prema građanima. To vlada treba promijeniti a ne ukidati. Pa tko će im zaraditi (koliko god se oni iz \"realnog sektora\" željeli nametnuti da su samo oni koji stvaraju nove vrijednosti, što je čista zabluda).

VL
BA
baš
17:45 19.05.2012.

Nema tu kruha, odradit će nešto i otići, bit će kažnjeni od naroda. Ne ide ukidanje prije uspostavljanja kvalitete i standarda kvalitete!!! Zapamtite što sam rekao.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:06 19.05.2012.

haha pregovori haha kakvi pregovori ako su već odlučili što će se ukinuti ... ja bih pregovarao o tome da smanji broj županija , općina saborskih zastupnika ... tu je prava ušteda...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.