Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON SE OGLASIO

VIDEO Javio se Kolakušić: 'HDZ je zločinačka organizacija. Postoji samo jedna opcija'

Mislav Kolakušić
Foto: screenshot/Facebook
1/6
22.04.2024.
u 11:37

"Relativni pobjednik je ponovo Hrvatska demokratska zajednica, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca. Međutim, relativni pobjednik su oporbene stanke", poručio je Kolakušić u obraćanju na Facebooku.

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić, koji je ušao u Sabor u koaliciji s Domovinskim pokretom, uputio je na Facebooku videoporuku javnosti. Istaknuo je da, iako je HDZ relativni pobjednik izbora, građani žele promjene. Opisao je HDZ kao stranku korumpiranih ljudi, pravomoćno osuđenu za izvlačenje i pranje novca. Naglasio je da su zapravo oporbene stranke relativni pobjednici te da su građani podijeljeni.

"Dragi prijatelji, dragi sugrađani, izbori za Hrvatski sabor, runda prva, su iza nas. Mnoge od nas je iznenadila činjenica da ni ovako velika izlaznost građana na izbore koji žele promjene nije rezultirala i promjenom izbornih rezultata. Relativni pobjednik je ponovo Hrvatska demokratska zajednica, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca. Međutim, relativni pobjednik su oporbene stanke. Građani Republike Hrvatske su podijeljeni od skroz lijevih opcija do onih tradicionalnih konzervativnih opcija. Između se nalaze neki liberali, centar, koji u stvarnosti baš ni ne postoje", počeo je Kolakušić u obraćanju na Facebooku.

Kolakušić je postavio potom pitanje kako stvoriti vladu koja će promijeniti Hrvatsku te izrazio sumnju u mogućnost stvaranja koalicije s HDZ-om, tvrdeći da se s takvom suradnjom ne bi postiglo ništa, kao što se već dogodilo u prošlosti s koalicijom Mosta i HDZ-a.

"To smo već imali, Most je imao dva najvažnija resora, Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo policije skoro dvije godine. Što se dogodilo? Apsolutno ništa, niti jedan zakon, nikakva promjena ni u najmanjoj mjeri. Je li netko uhapšen? Ništa. Ako vi kao manjinski idete stvarati vladu s HDZ-om, gdje je njihov premijer i glasačka mašinerija, ne možete učiniti ništa", rekao je Kolakušić, predsjednik stranke Pravo i pravda.

VEZANI ČLANCI:

Što je onda potrebno učiniti, pita se potom Kolakušić, koji nudi dvije opcije. "Cordon sanitaire je nešto o čemu sam govorio posljednje dvije godine i ovom prilikom neću o tome. Sada ću vam reći kako je to moguće učiniti s jednom jakom, snažnom suverenističkom opcijom", počeo je, kazavši da se mora zajedno na izbore s istaknutim kandidatom za premijera.

"Opcija koja ima od 40 do 45 mandata, s unaprijed poznatim kandidatom za premijera i potpuno jasnim programom može ući u potpuno jasnu i otvorenu komunikaciju s drugom stranom i da se stvori vlada u kojoj će sve unaprijed biti poznato. Nemojte zaboraviti da samo jedna osoba uvijek u svakom sustavu, koji god sustav uzmete, odlučuje. U predsjedničkom sustavu to je predsjednik, a u premijerskom to je premijer. Ako vi imate predsjednika Vlade i tri ministra, vi odlučujete o svemu. Ako nemate premijera odnosno predsjednika Vlade, možete dobiti i 15 ministarstava, vi nećete odlučivati ni o čemu i nikakve promjene nisu moguće jer vi ste i dalje u Hrvatskom saboru s 10, 12, 13 zastupnika i ništa se neće izglasati kao što se nikada do sada nije izglasalo", poručio je Kolakušić.

"Samo suverenistička opcija može donijeti promjenu. Opcija u kojoj 10 mandata se priključuje HDZ-u ili SDP-u, to ne može donijeti ni do kakve promjene. Sve je to prevara birača. Za mene je jedino ispravno izaći na nove izbore s velikom suverenističkom opcijom i jasno izraženim kandidatom za premijera", zaključio je.

FOTO Grbin je rezultate dočekao u zagrljaju svoje supruge: Ona je medicinska sestra, a imala je problem oko diplome

Mislav Kolakušić
1/21

Komentara 80

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:28 22.04.2024.

I Komunistička partija je bila zločinačka organizacija, tako stoji i u Rezoluciji Vijeća Europe (Br. 1481 [2006.]). Unatoč tome, još uvijek bi na vlast htjeli oni koji su njezini izravni sljednici.

MR
MrkiMedo
11:54 22.04.2024.

Uhljeb hvata glasove za EU parlament. Sa EU plaćom se može izvrsno živjeti.

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
12:26 22.04.2024.

Ovaj si je prokockao i ime i obraz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije