Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapadni Pacifik

Japanski razarači počeli vježbu s američkim nosačem u blizini korejskih voda

Američki nosač zrakoplova Carl Vinson
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2017.
u 08:27

Razarači će "prakticirati različite taktike" s američkom udarnom grupom, priopćila su japanske mornaričke obrambene snage

Dva japanska razarača započela su vježbu s udarnom grupom američkog nosača aviona Carl Vinson na zapadnom Pacifiku dok se približava vodama oko korejskog poluotoka, izvijestila je japanska mornarica.

Dva japanska ratna broda, Samidare i Ashigara, u petak su napustili zapadni Japan kako bi se pridružili Carlu Vinsonu u znak solidarnosti dok se Sjedinjene Države suočavaju sa Sjevernom Korejom zbog njenog programa balističkih projektila i nuklearnih testova.

Razarači će "prakticirati različite taktike" s američkom udarnom grupom, priopćila su japanske mornaričke obrambene snage, a prenosi Reuters.

Američki predsjednik Donald Trump naredio je Carl Vinson grupi uplovljavanje u vode korejskog poluotoka kao odgovor na povećane napetosti sa Sjevernom Korejom.

Japanska vojska naložila je ratnim brodovima da prate Carl Vinson na sjever barem do Istočnog kineskog mora, kazao je za Reuters izvor upoznat s planom. No, želio je ostati anoniman jer nije ovlašten razgovarati s medijima.

>> Nova prijetnja SAD-a Sjevernoj Koreji: Nosač zrakoplova u pratnji razarača stiže u Istočno more

Komentara 4

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
13:40 23.04.2017.

Japan je sigurno u dometu sj.korejski raketa. Poput engleski brodova _japanski su izrazito sposobni presrest rakete i avione u visokoj fazi leta. Pojavila se vijest da imaju kin.krst.rakete srednjeg dometa (lete 8 met iznad mora s 5 maha) radari ih zbog zakrivljenosti zemlje detektiraju 40km od cilja (nosača). Zbog te spoznaje Japan isturuje brodovlje,kao isturene radare za rano upozorenje, primjena metereološkog radara za cunami otkriva deformaciju mora koju stvara raketna brazda; dometa 430km. Ameri su dobili od Japana lijep dar u ovoj vježbi...

AA
aabbcc
12:00 23.04.2017.

Mogli su naci neko sigurnije i bolje mjesto za vježbanje a ovako naslov bi mogao biti pocele provokacije !

OK
okvarbudovič
12:26 23.04.2017.

i tko tu koga provocira?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije