Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarkastična twitter poruka

Janša seksističkom porukom skandalizirao novinarsku zajednicu

Janez Janša
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
23.03.2016.
u 12:00

"Na nekakvoj Facebook-stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge isluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan", napisao je na svom Twitter računu

Dvije novinarke slovenskog javnog televizijskog servisa najavile su tužbu protiv bivšeg slovenskog premijera Janeza Janše, a na Janšine toksične opaske na Twitteru da su one "islužene prostitutke" javne televizijske kuće koja širi propagandu protiv njegove stranke reagirala je i novinarska zajednica, nazvavši to skandaloznim seksističkim ispadom.

– Na nekakvoj Facebook-stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge isluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan – napisao je na svom Twitter računu čelnik najveće oporbene stranke i bivši premijer, dan nakon večernjeg televizijskog dnevnika u kojemu se njegova stranka opet navodila u negativnom kontekstu.

Janša je tom sarkastičnom Twitter porukom bijesno reagirao na priloge koje su objavile novinarka Evgenija Carl i urednica Mojca Pašek Šetinc. U njima je Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) prikazana kao ekstremistička stranka koja širi mržnju i netoleranciju te ima veze s ekstremističkim skupinama koje zagovaraju reviziju prošlosti. To se dokumentiralo navodom da su u Facebook-skupinu "Legija smrti" koja komemorira jednu kolaboracionističku slovensku postrojbu iz Drugog svjetskog rata navedeni kao članovi i neki istaknuti članovi i parlamentarni zastupnici Janšine stranke, što oni negiraju i tvrde da su upisani bez svog znanja.

Aktiv novinara na Slovenskoj televiziji i njezino vodstvo te slovensko novinarsko društvo naveli su u izjavama za javnost da osuđuju "uvredljiv i ponižavajući napad na dvije kolegice", dok one kažu da razmišljaju i o tužbi protiv političara i bivšeg premijera zbog njegova nepristojnog, neodmjerenog i seksističkog napada koji je izazvao njihov novinarski rad.

Uredništvo informativnog programa slovenskog javnog TV servisa pozvalo je vodstvo javne televizije da zaštiti novinare i njihovu neovisnost od političkih pritisaka takve vrste.

– Očekujemo konkretne mjere i sve ostalo kako do ovakvih napada više ne bi dolazilo – naveli su novinari sa Slovenske televizije.
U krugovima bliskim Janši navode kako se njihova stranka stalno i sistematski blati u javnim servisima koji su pod utjecajem ljevice, te da je Janšin tvit bio  "satira" s malo jačom sarkastičnom oštricom, bez želje da se vrijeđaju žene.

>> Slovenski parlament odobrio korištenje vojnika na granici s Hrvatskom

Komentara 3

Avatar Mihael1
Mihael1
14:09 23.03.2016.

Novinarke mogu vrijeđati a kad im je Janša odgovorio onda hoće tužiti. Po meni je ovo što su one izjavile, puno gore nego Janšina izjava.

DU
Deleted user
20:22 23.03.2016.

Jansa je uletio u zrvanj masine iz bivse drzave koja melje,,..ta ista masinerija je na djelu i u Hrvatskoj a da negovorimo u Srbiji pa i Bosni i Hercegovini..

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:35 23.03.2016.

Janša seksističkom porukom skandalizirao novinarsku zajednicu a Tomislav Karamarko sa domoljubnim bajkama i mitovima hipnotizirao balkansko biračku zajednicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije