Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska 28. članica

Jandroković: Ulazimo u društvo najuspješnijih zemalja na svijetu

jandrokovic (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/4
27.07.2011.
u 21:33

Sa HDZ-ove janvne tribine poručeno da građane očekuje poboljšanje životnog standarda.

BJELOVAR – Gordan Jandroković, potrpedsjednik Vlade RH i ministar vanjskih poslova i europskih integracija bio je glavni gost bjelovarske javne tribine s temom Hrvatska – 28 članica Europske unije.

Tom je prigodom govorio o uspješno završenom pregovaračkom procesu, koji je po mnogočemu bio jedinstven, te je još jednom ukazao na značaj i prednosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

EU će omogućiti konkurentnost

- Nakon šest godina, zahtjevni smo posao priveli kraju, te nas jedino očekuje verifikacija sporazuma i povijesni datum 1. srpnja 2013., kada će Hrvatska postati punopravnom članicom EU. Bitno je istaknuti da ulazimo u društvo zemalja koje su po svim parametrima najuspješnije u svijetu, a sa kojima ćemo zajednički kreirati politiku boljitka. Te će učinke građani nedvojbeno osjetiti na podizanju životnog standarda – ističe Jandroković.

Nadalje je napomenuo kako Vlada RH više ne nosi teret, te se može posvetiti jačanju gospodarstva, poljoprivrede, ali i pravne države, te svih njenih ostalih segmenata. Na upit o nekonkurentnosti Hrvatske u budućoj tržišnoj utakmici, uzvratio je kako će EU svojim okvirima omogućiti da postanemo konkurentni.

- Najsvijetliji primjer su poljski seljaci koji su prije ulaska u EU bili toliko skeptični da je tada tek 20 posto poljoprivrednika podržavalo ulazak Poljske u EU. Danas su oni najzadovoljniji od svih, a njihova je podrška EU porasla na čak 80 posto. Dovoljno je reći da će našim poljoprivrednicima biti isplaćivani poticaji od šest milijardi kuna – kaže Jandroković.

Pobjeda HDZ-a

Ističe da naravno ništa neće doći na lijepe oči, već ćemo se za većinu stvari moramo sami izboriti, no na tom ćemo putu uživati potporu EU, koja će pomoći da uspješno svladamo sve zapreke. Prigodu je iskoristio i na osvrt na predstojeće parlamentarne izbore, poručivši kako će HDZ slaviti novu pobjedu, sa iznenađujućim brojem glasova.

Komentara 49

CU
cunt
22:17 27.07.2011.

daj si popi jednu i smiri se i nemoj zaboraviti da smo još uvjek treći svijet................

Avatar dariodario551
dariodario551
07:51 28.07.2011.

Hr Kuna je već sada super Jaka,Eur i Franak tonu iz dana u dan

2X
2Xgeneral
11:11 28.07.2011.

Definitivno je PUKO!!!!! No uskoro stižemo i SOMALIJU!!!!!!!! Koje smo mi kur*eve sreće da nas vode takvi idioti!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije