Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u službenom posjetu Madridu

Jandroković: Međunarodna zajednica Milanovićeve stavove gleda s čuđenjem i podsmijehom

Zagreb: Sabor 11. sjednicu počeo aktualnim prijepodnevom
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
04.05.2022.
u 16:12

"Biti danas protiv ulaska Švedske i Finske u NATO jest udar na solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta protiv onog što čini Rusija u Ukrajini. Ovdje se nesumnjivo radi o proruskim stavovima", rekao je Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu u Madridu da protivljenje predsjednika države Zorana Milanovića ulasku Švedske i Finske u NATO predstavlja udar na jedinstvo demokratskog zapada protiv ruske agresije u Ukrajini te da se tu očito radi o njegovim proruskim stavovima.

Jandroković se nalazi u službenom posjetu Madridu na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamane.

"Biti danas protiv ulaska Švedske i Finske u NATO jest udar na solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta protiv onog što čini Rusija u Ukrajini. Ovdje se nesumnjivo radi o proruskim stavovima", rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora je dodao da ne zna zašto su oni takvi te da to treba pitati predsjednika Republike.

"Ali nesumnjivo je da se u međunarodnoj zajednici na njegove stavove gleda s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i s podsmijehom", kazao je Jandroković.

Jandroković u Madridu također predvodi saborsko izaslanstvo na Hrvatskom-španjolskom međuparlamentarnom forumu.

O odnosima Hrvatske i Španjolske rekao je da su "produbili parlamentarnu suradnju".

Na Forumu su, rekao je Jandroković, govorili o bilateralnoj suradnji, ali u fokusu su globalne teme, poput pandemije i krize u Ukrajini.

"Dijelimo iste stavove oko rata u Ukrajini, kojoj dajemo snažnu potporu i osuđujemo rusku agresiju", rekao je Jandroković.

VIDEO Milanović: Ovo nije ucjena. Niti je ovo s Finskom i Švedskom ucjena, niti iznuda

Komentara 6

Avatar Maks:
Maks:
17:09 04.05.2022.

Predcednik se popravio , prestao čačkati nos nakon Zekanova perfomansa!

ST
stefekov
16:20 04.05.2022.

a vi ni nemate stavove ..vi dajete i kad ne traze od vas..kakovi stav imate o prodaji drzavnog zemljista u baskoj vodi po cijenu 6puta manjoj od trzisne plinarskoj grupi ppd...stav bi trebalo reci drz.odvjetnistvo...????

Avatar olala04
olala04
16:20 04.05.2022.

Ako ne gleda s čuđenjem kako vi upravljate sa državom onda nam je Milanović najmanja briga i najmanje štete nanosi.Briga nas za njihovo mišljenje ako je u tome samo problem!Kako tek gleda odlazak tolikog broja ministara u Remetinec i osudu stranke?Ne njonjaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije