Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITKA ZA DAN ŽENA

Jandroković: Još nismo dosegnuli punu i stvarnu ravnopravnost žena s muškarcima

Zagreb: Jandroković primio izaslanstvo Mreže hrvatskih žena
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.03.2024.
u 10:19

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana žena. Naglasio je važnost podrške ženama u borbi protiv nasilja i diskriminacije te kontinuirano ulaganje napora u ravnotežu između obiteljskog i poslovnog života

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu 8. ožujka - Međunarodnog dana žena te naglasio da je važno kontinuirano ulagati napore kako bi se osigurala odgovarajuća ravnoteža između obiteljskog i poslovnog života.

"Obilježavajući Međunarodni dan žena slavimo mnogostruka postignuća žena u svim sferama ljudskog djelovanja tijekom povijesti. Istovremeno, prisjećamo se i dugog i zahtjevnog puta koje su žene morale prijeći da se izbore za svoja politička, gospodarska i socijalna prava. Stoga 8. ožujka na poseban način odajemo počast svim ženama koje u toj pravednoj borbi nikad nisu ustuknule, koje su se usudile rušiti društvene barijere", napisao je Jandroković u čestitki.

Ipak, dodao je, današnji nas dan snažno podsjeća i na činjenicu da se žene nastavljaju svakodnevno suočavati s brojnim izazovima, ponekad samo zbog toga što su žene.

POVEZANI ČLANCI:

"Iako bismo htjeli da je drukčije, ni različiti oblici zlostavljanja i nasilja nad ženama još nisu stvar daleke, ružne prošlosti. Zato je naša nesporna obveza takvim se krajnje negativnim pojavnostima najodlučnije suprotstaviti te uvijek, čvrsto i bez zadrške, stati u zaštitu žene", izjavio je. Jandroković je naglasio da je važno učiniti dodatne iskorake kako bi se postigla puna i stvarna ravnopravnost žena s muškracima.

"Želeći Hrvatsku nastaviti izgrađivati kao društvo tolerancije i jednakosti pozvani smo činiti i dodatne iskorake kako bi se postigla puna i stvarna ravnopravnost žena s muškarcima - u poslovnom, političkom, društvenom i obiteljskim okruženju. Pritom, osobito je važno kontinuirano ulagati napore kako bi se osigurala odgovarajuća ravnoteža između obiteljskog i poslovnog života".

"Svim ženama 8. ožujka odajemo priznanje za njihov ključan doprinos svijetu u kojem živimo. No, istinski slaviti njihov obol društvu znači i cijeniti sve ono dobro što naše majke i bake, supruge i kćeri, prijateljice i kolegice čine svakog dana. Iskazujući im i ovom prigodom iskrenu zahvalnost na tome, uime Hrvatskog sabora i osobno svim ženama u Hrvatskoj želim sretan Međunarodni dan žena", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije