Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabavni grad

Jakovčić podržao projekt Las Vegas Istra

ids, kajin, jakovčić,  (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
21.04.2011.
u 15:52

– Uz Las Vegas najčešće se spominju kockarnice, ali u ovom slučaju one nisu najbitnije. Nama je u interesu promidžba Istre kroz konferencijske sadržaje, poslovne i druge objekte na svjetskoj razini i radi konkurentnosti u turizmu.

Banjalučanin Zoran Savičić i njegova ekipa, koji ovih dana obilaze hrvatsku obalu ne bi li pronašli najpogodniju lokaciju za gradnju malog Las Vegasa, već su nekoliko dana  u Istri. Danas ih je primio istarski župan Ivan Jakovčić koji je podržao projekt World Las Vegas Istra.

– Uz Las Vegas najčešće se spominju kockarnice, ali u ovom slučaju one nisu najbitnije. Nama je u interesu promidžba Istre kroz konferencijske sadržaje, poslovne i druge objekte na svjetskoj razini i radi konkurentnosti u turizmu. Možemo brzo izdati sve potrebne dozvole potrebne investitoru usuglašene s prostorno planskom dokumentacijom – kazao je danas Jakovčić.

Savičić i njegovi partneri u Istri su obišli Vodnjan, Barbarigu, Bale, Tar, Umag, a po riječima Savičića Istra ima prvenstvo zbog položaja i prometne povezanosti s Europom. Za projekt u koji se kani uložiti 1,5 milijardi dolara zainteresirani su i Crnogorci te Grci. Nakon Hrvatske Savičić i suradnici obići će i nekoliko lokacija u Crnoj Gori i Grčkoj.

Komentara 6

MO
morales
16:21 21.04.2011.

Koji su ovo cirkusanti! Danas lijepo piše u Vjesniku da od tog Las Vegasa nema ništa. http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=3C1D4FDA-FACE-48D5-997A-0C6A95E76234

VO
volimhajduk
23:53 21.04.2011.

Ovoga majmuncica u remetinac.

VI
Vito
08:09 22.04.2011.

Banjalučanin? Petog aprila 1992. Banjaluka je osvanula pod barikadama. Srpska demokratska stranka je u suradnji sa lokalnim kriminalcima osnovala SOS (srpske obrambene snage). Sjecikese, siledzije i sitni lopovi obuceni su u maskirne uniforme, dobili su oruzje i potpuno odrijesene ruke. Hrvati i Bosnjaci postaju bica nizeg reda nad kojima je dozvoljeno izivljavanje svake vrste. SOS zapocinje sa svojim akcijama teroriziranja Banjalucana. Podijeljeni u cijeli niz milicija, policija, bandi, lokalni razbijaci su bili zaduzeni da trajno teroriziraju nesrbe i tako ih natjeraju u progonstvo. Vrlo znacajnu ulogu u ovim mracnim radnjama imao je banjalucki SUP, koji je bio ona bitna spona izmedu politicara i »operativaca« koji su na terenu provodili zacrtanu politiku terora. Nezaobilazno ime svakako je Stojan Zupljanin koji je kao nacelnik SUP-a, koordinirao akcijama. Kao jedan od najuticajnijih 1judi u policiji Zupljanin je bivao potplacen od raznih lokalnih mocnika – Srba, koji su u poslednjim godinama Jugoslavije raznim prevarama dosli do golemog novca. U Zupljanina je novac ulozio Zoran Savicic, vlasnik preduzeca »Inmark-omega«. Savicica se mnogi sjecaju i kao aktera poznate afere s mazutom iz godine 1991.: skupstina opcine Banjaluka dala je Savicicu novac da za potrebe gradske toplane nabavi mazut, a on je s tim novcem kasnije pobjegao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije