Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritični trenutak

Jakovčić: IDS čvrsto podržava Vladu ali i očekuje reforme

Ivan Jakovčić
Duško Marušić/PIXSELL
16.12.2012.
u 17:09

Predsjednik IDS-a je kazao da njegova stranka čvrsto podržava Vladu, ali i očekuju hitne reformske korake.

Na izvanrednoj konferenciji sazvanoj zbog pada hrvatskog kreditnog rejtinga na razinu 'smeća', predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je rekao da se nalazimo u kritičnom trenutku za budućnost Hrvatske.

- Imali smo potrebu izaći u javnost zbog svega što se dogodilo o proteklih 48 sati. Naša ocjena je da se nalazimo u kritičnom trenutku za budućnost Hrvatske. Iza nas su mnoge uzaludno potrošene godine i sve ovo što se događa u proteklo vrijeme, pogotovo s kreditnim rejtingom Hrvatske, zahtjeva trenutačni zaokret - rekao je Jakovčić, prenijeli su na stranicama IDS-a. Predsjednik IDS-a je dodao da njegova stranka čvrsto podržava Vladu, ali i očekuju hitne reformske korake.

- Licemjerno je od opozicije tražiti ostavku Vlade. Reforme ne moraju uvijek značiti rezove, IDS predlaže aktivni pristup reformama. Krizu trebamo rješavati poticajima, a ne rezovima. Samo nova velika, ali i mala ulaganja mogu riješiti ovu situaciju - rekao je Jakovčić.

Njegova stranka traži da se odmah u siječnju usvoji novi Zakon o strateškim ulaganjima, hitno decentralizira država te postigne konsenzus svih važnih aktera u hrvatskom gospodarstvu.

- U pitanju je stabilnost i sigurnost ove države. Ova konferencija je na neki način i naša zajednička inicijativa da si koalicijski partneri čim prije stisnu ruke i da zajednički krenemo žestoko u nove reforme i da u narednih tri godina opravdamo povjerenje koje smo dobili od birača - zaključio je Jakovčić.

>>Vrijeme je za radikalne promjene, a ova ekipa ih ne može provesti

Ključne riječi

Komentara 8

LE
ledoleda
17:46 16.12.2012.

Vječna demagogija od svih političara kao : mi moramo. moramo,moramo......a svaku godinu gore, a oni debelo uhljebljeni.

SO
sojka
18:08 16.12.2012.

Samo da kazem da nije lucemjerno trazit ostvku nijedne vlade pa ni ove ,,,sto kaze jakovcic da je licemjerno-nigdje u svjetu nije licemjerno pa tako ni u HRVTSKOJ nesmije to bit,

DE
dejure
17:44 16.12.2012.

"......kritičan trenutak za budućnost Hrvatske ? " Taj je već bio, 3. januarski 2 000. g. Zato sad žanjemo smeće....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije